Gestul preşedintelui Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, de a merge cu o lopată pe şantierul şoselei de centură a Sucevei pentru „a impulsiona simbolic” lucrările, este calificat ca neserios de omologul său de la PSD, senatorul Ioan Stan. Într-un comunicat de presă remis ieri, liderul PSD afirmă că admite că într-un an electoral „patima politică are uneori manifestări extreme”. „Dar niciodată nu voi putea admite o dimensiune atât de măruntă a unei manifestări politice ca cea în care s-a complăcut liderul liberal sucevean, preşedinte al Consiliului Judeţean, care a venit cu o lopată pe un şantier al unui obiectiv finanţat de Guvernul social-democrat al României. Astfel de ipostaze duc în derizoriu activitatea politică şi administrativă.
M-aş fi aşteptat de la dumnealui ca, în calitatea pe care o are, cea de şef al administraţiei publice judeţene, să abordeze cu seriozitate problemele judeţului care intră în competenţa sa”, a afirmat senatorul Stan. El îi sugerează lui Flutur să se ocupe de reparaţia podului de la Vereşti, „căruia i-a alocat un buget derizoriu”, urmarea fiind că nimeni nu s-a prezentat să liciteze pentru acest obiectiv. „Nu pot înţelege de ce atâta zgârcenie pentru o investiţie atât de importantă, în condiţiile în care Guvernul României a acordat Consiliului Judeţean Suceava suma de 216. 000. 000 lei pentru reabilitarea a 8 drumuri judeţene. I-aş da ca exemplu implicarea Guvernului social-democrat într-un caz similar - podul de la Milişăuţi - care a fost refăcut, anul trecut, în cinci luni. Sucevenii au nevoie de o administrare serioasă a judeţului, fără proiecte fanteziste menite doar să înşele opinia publică, cu implicare în rezolvarea problemelor reale, fără scene teatrale pe pârtii sau pe şantiere”, a declarat preşedintele PSD Suceava.
De asemenea, Ioan Stan a afirmat că admite necesitatea disputelor, a schimbului de idei politice, dar în opinia sa, în activitatea parlamentară este esenţială colaborarea, „depăşirea ambiţiilor politice personale în scopul rezolvării unor probleme ale comunităţilor pe care le reprezentăm, fapt pe care noi, parlamentarii social-democraţi suceveni, l-am demonstrat deseori”, dând ca exemplu promovarea proiectului legislativ care a făcut posibil transferul Parcului Şipote în administrarea Primăriei Suceava. În acest context, Stan îi întreabă public pe parlamentarii suceveni din PNL, USR şi Pro-România cum a fost posibil „să nu voteze bugetul ţării pentru anul 2019, în condiţiile în care acest buget (cel mai mare din istoria României), prevede creşteri substanţiale ale bugetelor tuturor ministerelor, ale bugetelor comunităţilor locale, acoperă creşterea planificată a salariilor şi pensiilor, şi mai ales prevede alocări de fonduri pentru obiective importante din judeţul Suceava (şoseaua de centură a Sucevei, şoseaua de centură a Rădăuţiului, DN 18, DN 2, DN 17B)?” „Mai ales, i-aş întreba cum este posibil ca preşedintele ţării (pe care cei din PNL şi USR şi l-au asumat) să respingă acest buget şi să blocheze practic activitatea primăriilor, consiliilor judeţene, a ministerelor? Pare că preşedintele Iohannis, orbit de o patimă politică nefirească, nu-şi dă seama de aceste consecinţe. Dar ei, parlamentarii, cum explică acest fapt primarilor care i-au trimis în Parlament?”, a mai întrebat retoric senatorul PSD Ioan Stan.