În perioada 15-17 februarie, la Iaşi, a avut loc regionala de robotică FTC (First Tech Challenge), care a reunit într-o reală competiţie 39 de echipe din regiunea Moldovei, dar şi din sudul ţării, respectiv de la malul Mării Negre. Energia pe care au investit-o echipele în această participare a fost pe măsura mizei competiţiei regionale, care a fost abilitată să decidă finalistele zonei pentru naţionala FTC de la Bucureşti, din perioada 22-24 martie.
Echipa Colegiului Naţional ”Petru Rareş” din Suceava, cu numele de Circuit Dealerz, a participat la regionala de la Iaşi în formaţie completă, 15 membri titulari, un mentor şi un mentor tehnic - Cezar Mironescu, Matei Barbă, Georgel Hlosciuc, Samuel Blîndu, Emanuel Muntean, Teodor Moroşan, Dragoş Sălăgean, Albert Tănase, Antonia Barbă, Victor Macovei, Mihai Mocanu, Matei Spoială, Alexandru Rusu, Tudor Carp, Miruna Drelciuc, mentor - profesor Anca Greculeac, mentor tehnic – ing. Silviu Macovei, angajat Assist Software.
Premiul I la categoria Motivate Award
După o activitate de aproximativ jumătate de an, în care echipa a construit şi testat mai multe variante de roboţi, a participat la meciuri demonstrative şi la meciuri amicale, a redactat un notebook cuprinzând evoluţia echipei în paralel cu conceperea şi construcţia robotului, a venit şi rândul competiţiei efective, în care a trebuit să lupte pe toate fronturile pentru obţinerea calificării la faza naţională, transmite profesor Anca Greculeac.
Şi aceste fronturi au fost: robot inspection, field inspection, interviul cu juraţii, interviurile ulterioare de clarificare pe care juraţii le-au realizat în mod individual, evaluarea standului, precum şi meciurile în teren.
Rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor, concretizate în obţinerea unui premiu I la categoria Motivate Award şi certificarea calificării la faza naţională. Pentru această nouă etapă, echipa doreşte să obţină Inspire Award (cel mai mare premiu al competiţiei), pe care l-a mai deţinut în anul 2017, pentru a putea reedita performanţa de calificare în SUA la competiţia internaţională FTC.
Echipa doreşte să mulţumească tuturor susţinătorilor şi colaboratorilor (printre care Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi SC Assist Software), profesorilor de diferite discipline care au încurajat şi sprijinit echipa, părinţilor pentru implicare totală şi sponsorilor, fără generozitatea cărora activitatea nu s-ar fi putut desfăşura (SC Egeer SA, SC Damiena, SC Ursa Mare, care a premiat echipa la începutul anului şcolar, SC Assist Software etc.).