Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România) organizează la Gura Humorului, în intervalul 1-3 martie 2019, un curs intensiv pentru profesorii din învăţământul primar, de iniţiere în predare folosind spaţiul cosmic drept context educativ.
Cursul are scopul de a le oferi participanţilor cunoştinţele necesare pentru a atrage elevii din învăţământul primar către materiile STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, matematică) prin intermediul fascinaţiei prezentate de către spaţiul cosmic. Vor fi abordate subiecte care ţin de explorarea spaţiului cosmic, cum ar fi: misiuni spaţiale, aterizarea pe o cometă, elemente de robotică, bune practice la clasă, viaţa în spaţiu sau cum devii astronaut.
„Un prim curs de acest gen s-a ţinut în 2018, la Braşov, iar pentru anul acesta ne-am propus să organizăm unul şi la Gura Humorului pentru profesorii din judeţele limitrofe. Agenţia Spaţială Română prin ESERO pune la dispoziţie materialele pe care le vom folosi pe durata celor trei zile de curs”, a menţionat prof. Gabriel Anastasiu, de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, acesta urmând să predea noţiuni despre robotică şi astrorobotică. Cristina Stancu, manager adjunct al ESERO, este un alt formator al cursului, la fel şi Daniela Lungoci, de la Şcoala Gimnazială Ipoteşti, cursantă a Agenţiei Spaţiale Europene, în Olanda, care va ţine un curs de bune practici.
Şcolarizarea este gratuită, iar cursul este unul intensiv şi are o durată de 16 ore.
Cursul reprezintă o acţiune în concordanţă cu colaborarea stabilită între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Agenţia Spaţială Română (ROSA).