Preşedintele Consiliului Judeţean şi al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat total dezamăgit de faptul că toate amendamentele depuse de parlamentarii liberali suceveni la Legea bugetului de stat pe 2019 pentru dezvoltarea judeţului au fost respinse de majoritatea creată în jurul PSD. Gheorghe Flutur a spus că respingerea acestor amendamente demonstrează în mod clar că judeţul Suceava este abandonat, uitat şi izolat de PSD.
„Am sperat până în ultima clipă că actuala guvernare va avea o minimă decenţă pentru alocarea de fonduri judeţului Suceava. Acum, după votarea bugetului sunt total dezamăgit şi nemulţumit de respingerea pe bandă rulantă a amendamentelor propuse de parlamentarii PNL Suceava pentru dezvoltarea judeţului”, a declarat Flutur. El a precizat că este regretabil, iar sucevenii trebuie să ştie că actuala majoritate creată în jurul PSD a votat împotriva acordării de sprijin financiar primăriilor afectate de creditul pentru proiectul „Suceava - utilităţi şi mediu la standarde europene”, împotriva construirii unui spital de copii la Suceava, împotriva construirii unei săli polivalente la Suceava, sală de care municipiul reşedinţă de judeţ are foarte mare nevoie, „pentru că merităm să fim la nivelul oraşelor mari, Constanţa, Cluj etc.”.
„Au votat împotriva fondurilor necesare efectuării unor lucrări de reabilitare a obiectivelor afectate de inundaţii în 2018. Iar municipiul Câmpulung Moldovenesc fiind unul dintre cele mai afectate de calamităţi.
Au votat împotriva tronsonului 2 al pârtiei de schi de pe Rarău, deşi PSD anunţa la inaugurarea pârtiei că va aloca fonduri pentru continuarea lucrărilor. De asemenea, judeţul Suceava rămâne fără magistrala de gaz Pojorâta – Vatra Dornei. Dar au votat şi împotriva realizării de magistrale de gaz spre Marginea – Rădăuţi, Salcea – Liteni – Dolhasca, Berchişeşti – Drăgoieşti – Moara şi fără reţele de distribuţie în 50 de localităţi, cu 80.000 de gospodării”, a mai declarat Gheorghe Flutur.
Flutur: Nu este pentru prima dată când PSD votează împotriva dezvoltării judeţului
Liderul PNL Suceava a adăugat că PSD a votat şi împotriva amendamentelor pentru rezolvarea problemelor de infrastructură rutieră, împotriva alocării de bani pentru modernizarea drumului Roman – Suceava – Siret, a drumului Suceava - Adâncata - Dorohoi, împotriva continuării modernizării DN 17B pe Valea Bistriţei şi a lucrărilor pe DN 17A, pe tronsonul Câmpulung - Sadova – Suceviţa, şi pe DN 2E, pe tronsonul Păltinoasa – Marginea. Flutur a spus că au fost respinse şi proiectele prin care parlamentarii PNL de Suceava solicitau bani pentru realizarea de studii, documentaţii şi lucrări la drumurile naţionale şi judeţene în vederea îmbunătăţirii siguranţei rutiere cu sensuri giratorii şi alveole pentru refugiu.
„Au votat împotriva înfiinţării punctului de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei, a regularizării râului Suceava în vederea amenajării unei zone de agrement în municipiul reşedinţă de judeţ. Au votat împotriva închiderii depozitului de deşeuri de la Câmpulung Moldovenesc şi împotriva alocării de fonduri primăriilor din Solca şi Broşteni, pentru sprijinul unităţilor medico-sanitare din cele două oraşe. Şi de asemenea, au votat împotriva amendamentului care prevede compensarea valorilor contractate la proiectele de investiţii realizate prin PNDL, ca urmare a preţurilor crescute ca urmare a creşterii salariului minim şi a preţului la materii prime.
Au fost respinse şi toate amendamentele cu privire la centurile ocolitoare din judeţ, inclusiv pentru acordarea de fonduri în vederea începerii studiilor la centura 2 a Sucevei”, a arătat liderul PNL Suceava.
În final, Gheorghe Flutur a subliniat că nu poate să aibă decât o concluzie tristă faţă de respingerea acestor amendamente, şi anume că Suceava este abandonată, uitată şi izolată. Gheorghe Flutur a spus că sucevenii trebuie să ştie că cei care au votat împotriva amendamentelor vitale pentru dezvoltarea judeţului sunt social-democraţii şi mai mult, „nu este pentru prima data când PSD face aşa ceva”.