vineri, 8 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 32 (7033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7792 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În ianuarie

Majoritatea bolnavilor care au solicitat ambulanţa pentru consultaţii acasă au fost persoane în vârstă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Departamentul de consultaţii la domiciliu al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, funcţional de la începutul acestui an, a înregistrat pe parcursul lunii ianuarie un număr de 40 de solicitări. Purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava, dr. Adrian Săraru, a declarat, ieri, că în marea majoritate a cazurilor a fost vorba despre pacienţi în vârstă, cu afecţiuni cardio-vasculare, cu viroze respiratorii sau imobilizaţi la pat, din municipiul Suceava şi din câteva comune din împrejurimi. Potrivit doctorului Săraru, după consultaţie aproape jumătate dintre ei au fost transportaţi la spital pentru internare fie pentru că tratamentul recomandat nu putea fi continuat acasă, fie pentru că starea lor de sănătate impunea spitalizare.

Purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava a subliniat că serviciul de consultaţii la domiciliu al Ambulanţei nu înlocuieşte medicul de familie, ci doar completează activitatea acestuia. „Foarte multe solicitări, circa 70%, pot fi rezolvate de medicul de familie din prima clipă când apar simptomele. Medicul de familie acordă consultaţii la domiciliu şi în jumătate de oră, o oră ar rezolva problema, însă pacientul merge la UPU, unde stă şi patru, cinci ore, sau ne cheamă pe noi şi aşteaptă o oră, două până ajunge ambulanţa la el, dacă sunt solicitări în aşteptare. Cu medicul de familie ar fi mai eficient, iar noi să fim chemaţi în sprijinul medicului de familie, nu în locul lui”, a spus dr. Adrian Săraru.

Serviciul de consultaţii la domiciliu este asigurat de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava cu trei medici specialişti, în intervalul orar 8.00-20.00, de luni până vineri.

Consultaţiile de urgenţă la domiciliu asigură atât intervenţia rapidă, la faţa locului, la anumite tipuri de urgenţă, cât şi degrevarea Unităţii de Primiri Urgenţe de cazurile care nu necesită internarea în spital.

Numărul solicitărilor de ambulanţă în judeţul Suceava este de aproximativ 200/zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majoritatea bolnavilor care au solicitat ambulanţa pentru consultaţii acasă au fost persoane în vârstă.
 Vizualizări articol: 1169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Majoritatea bolnavilor care au solicitat ambulanţa pentru consultaţii acasă au fost persoane în vârstă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei