Primarii celor şapte oraşe şi municipii care la finele anului trecut au pus bazele Asociaţiei „Moldova se dezvoltă” s-au întrunit pentru prima oară de la semnarea actului de constituire, pe 23 ianuarie, la sediul Primăriei Iaşi.
Evenimentul a avut loc chiar în ziua declarării municipiului Iaşi „Capitală Istorică a României".
„Am avut discuţii astăzi la Iaşi, în cadrul Asociaţiei <Moldova se dezvoltă>, şi am căzut de acord cu proiectul Statutului, Actului Constitutiv şi modelul Hotărârii de Consiliu Local. După înregistrarea denumirii la Ministerul Justiţiei, vom intra în consiliile locale pentru aprobarea aderării la Asociaţie, aprobarea statutului şi actului constitutiv. Ne dorim ca până cel târziu la sfârşitul acestui trimestru să fim funcţionali din punct de vedere juridic. Doamne ajută!”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, unul dintre principalii iniţiatori ai „alianţei” primarilor din Moldova.
Aceasta este formată deocamdată din primarii a şapte localităţi din regiunea de Nord-Est a României - Suceava, Iaşi, Botoşani, Piatra Neamţ, Roman, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, dar acestora li se vor adăuga curând şi edilii altor localităţi, care şi-au manifestat deja intenţia de aderare la Asociaţia „Moldova se dezvoltă”.
„Moldova se dezvoltă, Moldova se uneşte, în încercarea de a găsi o soluţie viabilă pentru această regiune şi ţară în ceea ce priveşte dezvoltarea. Cu sprijinul fiecăruia, dar mai ales al Primăriei Suceava, avem statutul asociaţiei, actul constitutiv şi un draft de hotărâre prin care să oficializăm asocierea”, a spus primarul Iaşiului, Mihai Chirica, în calitate de gazdă.
De la şedinţa de la Iaşi a lipsit unul dintre cei şapte primari, cel din Botoşani.