Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 18 (7019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

11-15 februarie

Proiectul „10 pentru folclor”, ediţia a IV-a, aproape de start

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 11-15 februarie va avea loc cea de-a IV-a ediţie a proiectului „10 pentru folclor”. Anul acesta se vor reuni în cadrul proiectului zeci de artişti din judeţele Suceava, Botoşani, Maramureş, Iaşi, Sibiu şi Sălaj. A devenit deja o tradiţie ca în luna februarie să aibă loc proiectul „10 pentru folclor”, care presupune 10 întâlniri-spectacol în fiecare an, susţinute gratuit de artişti foarte îndrăgiţi, alături de reprezentanţii mai multor instituţii, cu scopul de a promova introducerea folclorului ca obiect de studiu opţional în şcolile din judeţul Suceava.

Rezultatul proiectului „10 pentru folclor”, ediţia a III-a: 187 de opţionale pentru folclor, în 124 de şcoli gimnaziale, licee, palate şi cluburi ale copiilor şi în 21 de grădiniţe din judeţ. Proiectul „10 pentru folclor”, după cum ne-a spus iniţiatoarea lui, Mihaela Bârsan, a fost o premieră pentru România, proiect preluat în anul 2018 şi de judeţul Maramureş (Măriuca Verdeş şi Călineştenii Ţării Maramureşului au poposit cu proiectul „10 pentru folclor” în 10 localităţi din Maramureşul istoric). Anul acesta, „10 pentru folclor” va ajunge şi în judeţul Botoşani.

 

Echipa „10 pentru folclor”, ediţia 2019

La început de an, caravana folclorului porneşte prin şcolile sucevene. Primul popas şi deschiderea proiectului „10 pentru folclor”, ediţia a IV-a, va avea loc pe 11 februarie, la Şcoala ”Miron Costin” din municipiul Suceava. Pe 15 februarie, în comuna Zvoriştea, se va încheia ediţia din acest an a caravanei folclorului în şcolile sucevene. Din echipa proiectului „10 pentru folclor”, ediţia a IV-a, fac parte Mihaela Bârsan (iniţiatoarea proiectului), Giani Leonte (preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava), Loredana Ceică (inspector şcolar de arte în cadrul IŞJ Suceava), preotul Iulian Florea (paroh la Biserica „Sf. Dumitru” din municipiul Suceava), maestrul coregraf Costinel Leonte, poliinstrumentistul Leonard Zamă, trompetistul Constantin Mândrişteanu şi îndrăgiţii interpreţi de muzică populară Alexandru Brădăţan, Angelica Flutur şi Grigore Gherman. În afară de aceşti artişti, în fiecare dintre cele 10 localităţi unde va poposi caravana folclorului vor fi invitaţi alţi trei artişti surpriză din judeţele Maramureş, Botoşani, Iaşi, Sibiu şi Sălaj. Toţi artiştii vor fi acompaniaţi şi de orchestră.

 

Posibilă colaborare cu o nouă orchestră în proiectul din acest an

Coordonatoarea proiectului „10 pentru folclor”, Mihaela Bârsan, ne-a spus că încă de la prima ediţie a proiectului a ţinut foarte mult ca reprezentaţiile să fie live, şi de aceea a pornit la drum alături de o orchestră (Ansamblul „Ciprian Porumbescu” Suceava). „Este foarte important ca tinerii să se obişnuiască cu spectacolele live. Nu vă ascund faptul că luăm în calcul posibilitatea de a aduce o nouă orchestră în proiectul nostru. Suntem la nivel de discuţii, nu este încă definitivat nimic, însă pot să vă asigur de faptul că vom avea un program artistic deosebit, de înaltă ţinută. De la an la an, trebuie să se observe o evoluţie. Din acest motiv, suntem în tratative cu două televiziuni naţionale de profil, pentru difuzarea tuturor celor 10 întâlniri-spectacol din acest an. A venit momentul să trecem la următorul nivel cu acest proiect şi, pas cu pas, ne îndreptăm, în mod firesc, către extinderea proiectului la nivel naţional”, a precizat Mihaela Bârsan.

Organizatorii proiectului „10 pentru folclor” sunt Televiziunea Intermedia, Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. Proiectul a fost dezvoltat împreună cu Consiliul Judeţean Suceava, Prefectura Judeţului Suceava, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Primăria municipiului Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi toate primăriile în care caravana folclorului a poposit deja, alături de cele din acest an. Sponsorii evenimentului sunt Fly Music Bosanci, Dan Zlei, Salonul de înfrumuseţare „Bellisima”, Depozitul de flori „Simfonia florilor” şi Cofetăriile Ambianţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „10 pentru folclor”, ediţia a IV-a, aproape de start.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „10 pentru folclor”, ediţia a IV-a, aproape de start0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei