Peste 2.500 de credincioşi ortodocşi de stil vechi din Fălticeni şi din zonă au sărbătorit sâmbătă Botezul Domnului sau Boboteaza. Evenimentul religios a început dimineaţă, la Catedrala Ortodoxă de Stil Vechi „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din municipiu,cu o slujbă arhierească. În jurul orei 11.00, numeroşii credincioşi prezenţi la oficierea Sfintei Liturghii, la care s-au adăugat credincioşii de stil vechi din Slătioara, Păiseni, Roşiori, Râşca, Slatina, Baia, Bogdăneşti, Drăguşeni, Fălticeni, Mălini, Rădăşeni, Slatina, Vadu Moldovei, Vatra Dornei, Izvoarele Sucevei, Mănăstirea Humorului, Şaru Dornei, dar şi din alte localităţi din judeţele învecinate, au pornit cu credinţă, dragoste şi nădejde în suflet, cu icoane, steaguri şi obiecte de cult în mâini, îmbrăcaţi în costume populare, cântând troparul Botezului Domnului într-o procesiune spre locul sfinţirii apei.
După ce au străbătut traseul strada Ştefan cel Mare – str. 1 Mai – bulevardul Revoluţiei – str. 13 Decembrie – str. Unirii – str. Botoşani – str. Aleea Teilor, alaiul a ajuns pe malul iazului Şomuz. La cea mai mare procesiune desfăşurată până acum la Fălticeni au participat prefectul Mirela Adomnicăi, senatorul Ioan Stan, deputatul Alexandru Rădulescu şi primarul Cătălin Coman.
Pe scena plutitoare din faţa amfiteatrului “Nada Florilor” oamenii cu drag de cele sfinte din parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” şi din comitetul de organizare a procesiunii, îndrumaţi de părintele protoiereu Sebastian Mogârzan,au pregătit, încă de vineri, pentru prima slujbă oficiată la malul iazului Şomuz, cu prilejul Botezului Domnului, un altar din gheaţă din care nu au lipsit crucile de gheaţă. Slujba agheasmei mari a fost oficiată de trei ierarhi din Sfântul Sinod la Bisericii Ortodoxe Române de Stil Vechi, Preasfinţiţii Sofronie Suceveanul, Iosif Botoşăneanul şi Dionisie Gălăţeanul, împreună cu preotul protoiereu Sebastian Mogârzan şi numeroşi preoţi din Protopopiatul Fălticeni. La finalul slujbei, fiecare dintre cei trei ierarhi a aruncat câte o cruce din lemn în apa Şomuzului. Două recipiente foarte mari au fost umplute cu apă din timp, iar după sfinţire şi binecuvântarea dată de înaltele feţe bisericeşti, credincioşii au luat acasă agheasma mare.