Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava dispune de unul dintre cele mai moderne dispozitive pentru îmbarcarea în avioane a persoanelor cu mobilitate redusă. Directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, a declarat că la finalul anului trecut, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava a fost achiziţionat un ambulift, acesta fiind pus deja în funcţiune. Ioan Măriuţa a precizat că valoarea acestui ambulift a fost de aproape 450.000 de lei, el subliniind faptul că doar puţine aeroporturi din ţară mai dispun de un astfel de dispozitiv. „Achiziţionarea acestui ambulift era absolut necesară pentru aeroportul nostru, având în vedere că numai în anul 2018 am îmbarcat 518 persoane cu mobilitate redusă”, a spus Ioan Măriuţa. El a explicat că ambuliftul are o capacitate pentru trei persoane cu mobilitate redusă sau o targă, alături de un operator şi un cadru medical. În acelaşi timp, Ioan Măriuţa a amintit că în urma alocărilor financiare de la Consiliul Judeţean Suceava, aeroportul s-a dotat, în ultima perioadă, şi cu o autospecială multifuncţională pentru deszăpezirea pistei, o autospecială pentru stins incendii, aparatură de securitate, diverse dispozitive pentru deservirea aeronavelor şi a pasagerilor, precum şi scări de îmbarcare şi benzi pentru bagaje.
Pe de altă parte, reamintim faptul că la finalul anului trecut preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de extindere a terminalului de pasageri al Aeroportului Internaţional „Ștefan cel Mare” Suceava. Noul terminal al aeroportului va avea o suprafaţă desfăşurată totală de 1.670 de metri pătraţi. Potrivit contractului, vor fi realizate lucrări pentru extinderea în partea de nord a clădirii existente, care va cuprinde zonele de plecări şi sosiri pentru pasagerii curselor externe, dar şi încăperi conexe acestora, astfel încât activitatea personalului să se desfăşoare conform legislaţiei internaţionale în domeniu. Noul terminal va asigura procesarea a 170 de pasageri/oră. O altă clădire care va fi construită în cadrul aceluiaşi proiect va fi destinată pasagerilor pentru curse externe, putând fi procesaţi 86 de pasageri/oră.
Valoarea investiţiei este de aproape 12,6 milioane de lei, iar lucrările vor fi realizate de firmele SC Societatea de Construcţii Napoca SA, SC Uti Grup SA, SC Geo Arc SRL şi SC Aero Project SRL. Lucrările trebuie finalizate în termen de 15 luni, din care trei luni pentru proiectare şi un an pentru execuţie.