Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a aprobat organizarea licitației pentru lucrările de reabilitare a pavilionului Boli infecțioase, al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat că licitația va avea loc în data de 11 februarie a.c.. Termenul de execuție este de 6 luni.
Potrivit managerului Rîmbu, reabilitarea clădirii va începe cu efectuarea unor lucrări de consolidare, cu cămăşuirea pereţilor exteriori ai subsolului, realizându-se hidroizolaţia şi termoizolaţia acestora, se vor face subzidiri interioare, după care se vor practica goluri suplimentare pentru uşi de acces şi se vor mări ferestrele etc.. Pavilionul în care funcționează secția Boli infecțioase a fost construit şi finalizat în anul 1893, clădirea nu dispune de un sistem adecvat de preluare şi dirijare a apelor rezultate din precipitaţii, astfel că au apărut infiltraţii la demisol și a fost afectată tencuiala exterioară. ”Intenția noastră este să amenajăm acest spațiu în stilul cel mai modern din punctul de vedere al asigurării circuitelor funcţionale, conform cerinţelor actuale, cu circuite separate pentru pacienţii adulţi şi pentru copii. Vrem să fie asigurate condiţiile optime de siguranţă şi de confort pentru activitatea medicală”, a spus Rîmbu.
De asemenea, a subliniat managerul, vor fi realizate instalaţiile de fluide medicale, se vor reabilita instalaţiile sanitare, termice şi de climatizare și cele de hidranţi interiori și în clădire va fi instalat un ascensor pentru transportul pacienţilor de la ambulatoriul situat la primul nivel, către parter și etajul I al pavilionului.
Modernizarea secției Boli infecțioase include și dotarea spaţiului cu mobilier specific activităţii medicale, mobilier pentru vestiarele personalului, paturi şi noptiere, dulapuri pentru medicamente, targă mobilă, cărucioare pentru transport materiale, măsuţe de tratament, EKG, scaune pentru sala de aşteptare, computere, birouri, scaune, fişete etc.
Costul total al investiției este estimat la aproximativ 5,75 de milioane de lei. Lucrările vor începe cu finanțare asigurată de Consiliul Județean Suceava și vor fi finalizate cu fonduri de la Ministerul Sănătății, din programul destinat intervențiilor asupra clădirilor cu destinație medicală.