Bogăţiile naturale ale României, printre care se găsesc spectaculoase fotografii cu peisaje şi animale din Bucovina, sunt prezentate la Bruxelles, în cadrul expoziţiei Europe's Wild Heart (Inima sălbatică a Europei), inaugurată cu ocazia preluării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.
Expoziţia, care prezintă imagini surprinse de unii dintre cei mai cunoscuţi fotografi de wildlife din România, printre care şi suceveanul Stelian Bodnari, are loc în Clădirea Europa, care găzduieşte reuniunile Consiliului European, ale Consiliului UE şi ale altor organisme la nivel înalt.
Imaginea unui pui de ciută, ghemuit pe pământ, în încercarea de a se ascunde de potenţialii prădători, a fost aleasă de reprezentanţii Asociaţiei Wild Bucovina pentru a fi expusă la Bruxelles.
„În misiunea noastră de observare a faunei sălbatice, într-o zi călduroasă, la începutul verii, întâlnim lângă un pârâiaş într-o pădure din Obcina Feredeului un viţel de ciută, venit pe lume de câteva zile. Ciuta îl veghea din apropiere încercând să ne distragă atenţia. Doar câteva clipe am stat în preajma lui observându-l şi fotografiindu-l. Ne-am retras imediat fără a-l atinge sau deranja în vreun fel, cu mulţumire în suflet că o noua generaţie prinde viaţă în munţii Bucovinei”, a povestit autorul fotografiei, Stelian Bodnari, copreşedinte al asociaţiei Wild Bucovina.
Alte fotografii spectaculoase, cu zimbri, râşi, căprioare şi cerbi etc., sunt realizate de fotografi cu renume în domeniu - Mihai Baciu, Cosmin Berghean, Dorin Bofan, Diana Buzoianu, Andreea Cîra, Lucian Ciobanu, Richard Constantinoff, Dan Dinu, Tony Hampel, Alexandra Ion, Sebastian Mastahac, Silviu Matei, Norbert P. Moraru, Zoltan Gergely Nagy, Daniel Petrescu, Marius Petric, Adrian Petrisor, Richard Steel, Şerban Gabriel, Vlad Suheschi şi Rollin Verlinde, curatorul expoziţiei fiind cunoscutul fotograf George Dian Balan de la Miracle of Wildlife.
România are una dintre cele mai bogate biodiversităţi din Europa, cu cele mai mari suprafeţe de păduri virgine sau păduri de fag din Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO şi cele mai mari populaţii de urs, lup sau râs de pe continent.