Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 15 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 11 (7012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Extindere`

Documentaţia pentru înfiinţarea unui compartiment de arşi, cu 15 paturi şi două saloane de mari arşi, la Spitalul de Urgenţă Suceava este finalizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a finalizat studiul de fezabilitate pentru înfiinţarea unui compartiment de arşi. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat că pentru aceasta va fi supraînălţat Corpul D al unităţii medicale, cel în care funcţionează Laboratorul de analize Synevo. „Avem două variante: la supraînălţarea pe structură metalică costurile sunt în jur de 16 milioane de lei, iar pe structură din beton armat ar costa 21 de milioane de lei. Vom duce documentaţia la Ministerul Sănătăţii şi vom stabili pe care soluţie mergem”, a afirmat Rîmbu.

Potrivit acestuia, viitorul compartiment pentru arşi va avea 15 paturi, două saloane speciale pentru mari arşi şi o sală de operaţie proprie, cu circuite complet separate faţă de restul spitalului. Termenul de execuţie prevăzut în proiect este de 12 luni, ceea ce înseamnă că dacă procedurile birocratice se derulează rapid, construcţia ar putea începe în acest an şi, în prima parte a anului viitor, compartimentul să fie dat în folosinţă.

”Am văzut că Ministerul Sănătăţii a anunţat proiectarea unor centre pentru pacienţii cu arsuri grave. Noi venim în întâmpinarea marilor proiecte ale ministerului şi am  făcut deja studiul de fezabilitate, pe care îl vom depune în cel mai scurt timp la Bucureşti”, a arătat managerul spitalului sucevean, cu speranţa că Ministerul Sănătăţii va susţine proiectul.

Înfiinţarea de centre pentru arşi a fost anunţată de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anul trecut, pentru spitalul „Bagdasar Arseni” din Bucureşti, Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, Spitalul Judeţean din Timişoara şi Spitalul Judeţean din Târgu Mureş.

Tot atunci, ministrul a spus că în România există doar şase paturi care au condiţii de siguranţă reală pentru pacienţii arşi.

 

Spitalul va mai angaja chirurgi plasticieni pentru asigurarea liniei de gardă la Chirurgie plastică

Pentru ca un spital să trateze pacienţi cu arsuri trebuie să aibă minimum trei chirurgi plasticieni, asistenţă medicală de specialitate 24 de ore din 24, o sală de operaţie doar pentru arsuri şi saloane special dotate în secţia Anestezie – Terapie Intensivă. La pacienţii arşi din toată lumea, secreţiile recoltate din plagă au pus în evidenţă germenii Pseudomonas aeruginosa (pioceanic), Stafilococ, Proteus, E-coli, Klebsiella, rezistenţi la majoritatea cefalosporinelor. Prin urmare, este nevoie de condiţii cu totul speciale de cazare şi tratament, atât pentru protecţia lor, cât şi din cauza faptului că personalul medical care îi îngrijeşte poate „depozita” germenii respectivi şi îi pot transmite altor pacienţi. Din aceste motive, pacienţii cu arsuri de gradul II pe 30% din suprafaţa corpului, cu arsuri de gradul III pe 20% din suprafaţa corpului se trimit obligatoriu la unităţi specializate. Spitalul de Urgenţă Suceava, cu cei doi chirurgi plasticieni pe care îi are, acordă arşilor îngrijirile de primă urgenţă, care în primă fază au în vedere menţinerea funcţiilor vitale, după care trebuie să caute un spital care efectuează tratament specializat, pentru transfer.

În condiţiile în care va avea un compartiment de arşi, managerul Vasile Rîmbu a declarat că spitalul va mai angaja chirurgi plasticieni şi va acorda acest tip de servicii medicale şi pentru pacienţi din judeţele vecine. „Cu siguranţă nu vom spune nu, dacă vom fi solicitaţi”, a mai spus el.

În ceea ce priveşte viitoarele centre regionale de la Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş, conform ministrului Pintea, „termenul realist” de construire este după anul 2020, în condiţiile în care în august 2018 a fost semnat un contract pentru studiul de fezabilitate, iar în octombrie Ministerul Sănătăţii a publicat, pe site-ul Băncii Mondiale, un caiet de sarcini pentru achiziţia de aparatură. La Suceava, ritmul de dezvoltare a sistemului spitalicesc este unul accelerat, investiţiile fiind finanţate majoritar din bugetul propriu al spitalului şi cu susţinere financiară de la bugetul judeţean, cel local şi de la Ministerul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Documentaţia pentru înfiinţarea unui compartiment de arşi, cu 15 paturi şi două saloane de mari arşi, la Spitalul de Urgenţă Suceava este finalizată.
 Vizualizări articol: 2468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Documentaţia pentru înfiinţarea unui compartiment de arşi, cu 15 paturi şi două saloane de mari arşi, la Spitalul de Urgenţă Suceava este finalizată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei