Cererea de rambursare a sumelor plătite din resursele proprii, din bugetul judeţean, local sau de la bugetul de stat pentru investiţiile făcute în perioada 2014-2018 la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost aprobată de Comisia Europeană. Astfel, în contul spitalului a intrat, la sfârşitul lunii decembrie 2018, suma de 44,8 de milioane de lei, finanţare în cadrul Programului Operaţional 2014-2020.
Managerul Spitalului de Urgenţă, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că cea mai mare parte din sumă, 26,2 milioane de lei, rămâne principalului finanţator al investiţiilor din ultimii patru ani, respectiv unităţii medicale. Şapte milioane de lei au fost returnate Consiliului Judeţean Suceava, 2,3 milioane de lei – Primăriei şi Consiliului Local Suceava şi 9,3 milioane de lei - Ministerului Sănătăţii, sumele reprezentând contribuţia instituţiilor amintite la proiectele de modernizare a Spitalului de Urgenţă, derulate în perioada 2014-2018.
Rîmbu a afirmat că spitalul a virat deja banii în conturile instituţiilor amintite, dar îi va cere din nou pentru dotarea noului ambulatoriu care se construieşte lângă Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU).
Proiectarea şi construcţia clădirii costă 24,1 milioane de lei, pe care managerul vrea să-i recupereze ulterior tot de la Uniunea Europeană, iar pentru dotări, el solicită 7 milioane de lei de la Consiliul Judeţean şi 7 milioane de la Consiliul Local şi Primăria Suceava.
Termenul de finalizare a ambulatoriului este 18 septembrie a.c.. Policlinica din curtea spitalului va avea şase niveluri, D+P+4 E, cu o suprafaţă totală de 4.000 de metri pătraţi, şi se construieşte în continuarea pavilionului administrativ din spatele UPU, cu comunicare cu toate celelalte pavilioane.
Aici vor fi prezente toate secţiile spitalului, fiecare cu modul complet, respectiv cabinet de consultaţii, sală de aşteptare, sală de tratament etc.