Grupul vocal bărbătesc „Flori de Măr” al Căminului Cultural Râşca, coordonat de profesoara Mihaela Grădinariu, a încheiat anul 2018 cu succes, adunând în tolba cu evenimente cultual-artistice peste 30 de spectacole. În ultima lună din anul care tocmai s-a încheiat, Grupul ”Flori de Măr” a participat, pe 6 decembrie, la un spectacol prilejuit de lansarea cărţii actorului George Mihăiţă, la Căminul Cultural Râşca, apoi, pe 16 decembrie, la un spectacol de colinde în cadrul ediţiei a V-a a Târgului de covoare ”Covorul Dorului”, din Chişinău (Republica Moldova).
Pe 23 decembrie, grupul vocal bărbătesc din Râşca i-a încântat pe suceveni cu un ”buchet” de colinde vechi, în cadrul Concertului de colinde tradiţionale în cadrul proiectului „Crăciun în Bucovina”, desfăşurat în municipiul Suceava. Nu a lipsit nici participarea grupului din Râşca la finala emisiunii „Vedeta populară”, de pe TVR 1, dar nici prezenţa lor la Spectacolul de datini şi obiceiuri, desfăşurat pe 27 decembrie, la Căminul Cultural Râşca. Din Grupul vocal bărbătesc „Flori de Măr” face parte şi Stelian Grădinariu, preot paroh la Jahalea, aşa că fiecare act artistic primeşte mai întâi binecuvântarea părintelui.
„Un efort continuu de recuperare şi de păstrare a unor valori ale satului nostru”
Tot anul trecut, pe 17 noiembrie, grupul din Râşca a fost invitat la Festivalul Internaţional de Folclor „Toadere Captari”, desfăşurat la Cernăuţi, în Ucraina. Pe 26 noiembrie, Grupul „Flori de Măr” a fost invitat în municipiul Suceava pentru a primi distincţia „Meritul Bucovinei”, din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, distincţie care a fost conferită unor personalităţi care şi-au legat destinul de judeţul Suceava. Pe 28 noiembrie, grupul vocal bărbătesc a susţinut şi un recital de „Ziua Bucovinei”. „Anul trecut am desfăşurat activităţi extraordinare în care numele comunei a fost rostit cu admiraţie şi respect. Au fost peste 30 de spectacole, fără să înşirăm sutele de ore de repetiţii şi deplasări, ci doar activităţile cultural-artistice importante. Pentru toate acestea, trebuie să le mulţumesc tuturor membrilor acestui grup minunat”, a spus profesoara - poetă Mihaela Grădinariu. Mai amintim câteva evenimente la care au participat anul trecut membrii Grupului vocal bărbătesc „Flori de Măr”: Festivalul - Concurs „Comori de suflet românesc”, finala desfăşurată la Câmpulung Moldovenesc, unde au obţinut Premiul al II-lea, Festivalul - Concurs Naţional „Bunavestire”, Fundu Moldovei, unde grupul a obţinut Premiul al III-lea, Spectacol de cântece patriotice în cadrul manifestării „Gherăieşti – vatră jertfelnică a României”, la Gherăieşti, judeţul Neamţ, „Răscolul stânii”, la Botoş (Ciocăneşti), „Festivalul Mărului”, la Fălticeni, „Festivalul Slătiorii”, Căminul Cultural Slătioara etc. „Mulţumim tuturor acelora care ne-au primit cu drag la evenimente, în casele şi în sufletele lor. Mulţumim tuturor celor care au înţeles că ceea ce facem e un efort continuu de recuperare şi de păstrare a unor valori ale satului nostru, e modul de a mulţumi strămoşilor noştri”, a completat coordonatoarea grupului, profesoara Mihaela Grădinariu.