Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 29 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 270 (6980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„O echipă. Un steag. Un ideal”

Jandarmii au arborat drapelul pe vârful Rarău, pentru a marca Unirea Bucovinei cu România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Jandarmii montani au marcat şi ei Centenarul Unirii Bucovinei cu România, arborând drapelul tricolor pe vârful Rarău. La acţiunea din dimineaţa zilei de ieri au participat Echipa Naţională Montană din cadrul Jandarmeriei Române, jandarmi de la posturile montane din judeţul Suceava, şeful Serviciului Public Salvamont Suceava, Voicu Raia, şi elevi de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni. Ascensiunea nu a fost una uşoară, având în vedere condiţiile meteorologice, ninsoare şi vânt puternic. 

„Trăiască România! La mulţi ani, Bucovina”, au strigat jandarmii pe vârful Rarău. 

Acţiunea a făcut parte dintr-un proiect mai mare al Jandarmeriei Române - „O echipă. Un steag. Un ideal”, dedicat Anului Centenar. În cadrul acestui proiect o echipă formată din zece jandarmi montani, cu multă experienţă în domeniu, a arborat drapelul tricolor pe masivele reprezentative din Munţii Carpaţi.

Cu o zi înainte de urcarea spre vârful Rarău, pe 27 noiembrie, cu sprijinul Primăriei comunei Pojorâta şi al primarului Bogdan Codreanu, jandarmii au prezentat, la Centrul Cultural „Pietrele Doamnei” Pojorâta, filmul „Pentru eroii care ne-au lăsat o ţară”. Este vorba de un film realizat în perioada 22-27 iulie 2018,când jandarmii montani au parcurs pe jos creasta Munţilor Carpaţi, pe vechea linie a frontului din Moldova, între Mărăşti – Soveja şi Oituz – Cireşoaia, în vederea comemorării sacrificiului militarilor români căzuţi în luptele purtate în Primul Război Mondial pentru reîntregirea ţării. Jandarmii au vizat atât mausoleele şi cimitirele soldaţilor existente în zona judeţelor Vrancea şi Bacău, cât şi vestigii de luptă din zone greu accesibile.

Proiectul jandarmilor se va încheia sâmbătă, pe 1 Decembrie, când trupele vor defila pe sub Arcul de Triumf din Capitală, în timp ce colegii de la jandarmeria montană vor arbora Drapelul Naţional pe cel mai înalt vârf muntos din România (vârful Moldoveanu, din Munţii Făgăraş – 2544 de metri).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarmii au arborat drapelul pe vârful Rarău, pentru a marca Unirea Bucovinei cu România.
 Vizualizări articol: 2125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Jandarmii au arborat drapelul pe vârful Rarău, pentru a marca Unirea Bucovinei cu România5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei