Autoritățile sucevene au făcut mai ușor de suportat gerul pentru cei care au participat la evenimentele dedicate Zilei Bucovinei, împărțind 5.000 de porții de fasole gătită la ceaun, cu cârnați făcuți la cuptor, pentru cei care nu țineau post, bunătățile gătite de priceputele bucătărese ale Cantinei de Ajutor Social fiind „stropite” cu vin fiert.
Pentru a oferi aceste preparate culinare la sărbătoarea Unirii Bucovinei cu România, au fost alese la mână 300 de kilograme de fasole, au fost spălate, curățate și rase 100 de kilograme de morcovi, precum și 100 de kilograme de ceapă, călită apoi în ulei.
Acestora li s-au adăugat 60 de kilograme de gogoşari, toate ingredientele fiind apoi mixate treptat în ceaunele unde erau fierte boabele de fasole.
Festinul culinar oferit de Primăria Suceava participanților la Ziua Bucovinei nu a afectat deloc bugetul local, toate ingredientele provenind din donaţii.