În cadrul activităţilor filantropice organizate de Protoieria Fălticeni, sub îndrumarea părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu şi desfăşurate cu binecuvântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, vineri, 9 noiembrie 2018, s-a derulat un nou proiect cu scopul ajutorării copiilor, tinerilor şi vârstnicilor defavorizaţi.
Aşa cum am aflat de la preotul Bogdan Constantin Destulă, data de 9 noiembrie nu a fost aleasă întâmplător, Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, a cărui pomenire a avut loc în această zi, fiind un iubitor al aproapelui de orice vârstă, reprezentând totodată un model al iubirii filantropice.
În proiectul “Uniţi în cuget şi simţire” au fost implicaţi elevi voluntari, membrii Cercului de folclor „Veşnicia s-a născut la sat”, coordonat de părintele profesor Constantin-Bogdan Feştilă, preot slujitor la Centrul Cultural Catehetic „Sfântul Nicolae” din cadrul Colegiului Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni. Cu sprijinul preoţilor din parohiile Protoieriei Fălticeni şi al partenerilor implicaţi direct în buna desfăşurare a proiectului filantropic: preotul Adrian Dulgheriu de la parohia „Adormirea Maicii Domnului” Leucuşeşti, preotul Constantin-Georgian Rotar de la Parohia „Sfântul Mare Mc. Mercurie şi Sf. Ecaterina” din Rădăşeni şi preotul Pavel Norocel de la Parohia „Sfântul Prooroc Ilie” din localitatea Suha, s-a realizat o colectă de produse alimentare, rechizite şcolare, articole de igienă şi obiecte de uz personal care au fost dăruite copiilor, tinerilor şi vârstnicilor de la Casa de tip familial „Sfântul Gheorghe” din Dolhasca, unde se află găzduiţi copii şi adolescenţi care provin din medii defavorizate, şi de la Azilul de bătrâni „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.
“Proiectul intitulat sugestiv <Uniţi în cuget şi simţire> a urmărit nu doar o raportare filantropică a diferitelor generaţii implicate, ci şi o conştientizare a valorilor autohtone, naţionale, în an centenar. Un lucru remarcabil a fost dorinţa de participare a altor persoane care au auzit de activitatea filantropică organizată de Protoieria Fălticeni, părinţi ai elevilor voluntari care au oferit sprijin material. Un exemplu în acest sens a fost implicarea familiei Lucian-Romeo şi Paula Drăguşanu care cu sprijinul cunoscuţilor, al colegilor de serviciu, au organizat o campanie de ajutorare a copiilor de la Dolhasca şi a vârstnicilor de la Azilul de la Suceava. Activitatea acestui proiect filantropic a urmărit implicarea tinerilor în activităţi extraşcolare, realizarea unui dialog între generaţii, responsabilizarea aproapelui în ajutorarea semenilor, deplasarea voluntarilor la Dolhasca şi Suceava fiind asigurată de Protoieria Fălticeni”, a precizat preotul Bogdan Constantin Destulă.