Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 253 (6963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Teatrul „Matei Vișniec”

„Uniți de Centenar”, spectacol emoționant susținut de copii și tineri din sistemul de protecție socială Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava a organizat miercuri, 7 noiembrie, la Teatrul „Matei Vișniec”, un emoționant spectacol intitulat „Uniți de Centenar”, în care au evoluat în mare parte copii și tineri talentați din sistemul de protecție socială Suceava.

În deschiderea evenimentului, directorul executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Crețuleac, a spus că scopul întâlnirii este ca, împreună, „să ne oprim o clipă din iureșul vieții zilnice și să ne exprimăm recunoștința și omagiul nostru pentru cei care au realizat unirea noastră ca țară, dar și ca neam. Ne-am dorit ca prin purtarea unui obiect tradițional, sub sloganul <Iubesc și port ie cu mândrie!>, să cinstim memoria înaintașilor noștri și să simțim că facem parte din acest neam plin de valori și tradiții frumoase”. Majoritatea participanților la eveniment, în primul rând artiștii care au evoluat pe scenă, apoi cei din sală, asistați, personalul din cadrul DGASPC Suceava, dar și invitații, au purtat cămăși populare. La spectacol a fost prezent și Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

 

O horă a inimilor

Moderatoarea evenimentului, Manuela Pentiuc, a spus încă de la începutul spectacolului că toți cei prezenți la eveniment se vor prinde „într-o horă a inimilor, a sufletelor, o horă în care își vor da mâna copii, tineri, adulți din cadrul sistemului de protecție socială, dar și invitații lor”. Primul artist invitat pe scenă a fost Călin Brăteanu („sunt suflet din sufletul neamului meu, și cânt bucuria și amarul”), directorul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava. El a recitat versuri și a interpretat cântece cu mesaj patriotic, dar și cântece de veselie, nu înainte de a o invita să evolueze pe scenă pe tânăra Ana Maria Lămășanu, din comuna Râșca. Aceasta a interpretat o doină de văduvie, „La fântâna de pe coastă” („La fântâna de pe coastă / Plânge-o tânără nevastă / Cu ochii secați și goi / Văduvă după război / Stă și plânge la fântână / Cu doi copilași de mână”) care a emoționat publicul. Ana Maria Lămășanu a fost aplaudată cu căldură de întreg publicul aflat în sală.

 

Copii talentați din sistemul de protecție

Pe scenă au evoluat, de la Așezământul de Copii ”Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuți - Corul Asezământului de Copii ”Sf. Ierarh Leontie” - dirijor, pr. George Mironescu, de la Casa de tip Familial „Visătorii” Fundu Moldovei - Moroșan Ștefana Iuliana, Catargiu Irina, de la Centrul de plasament „Mihail și Gavril” Solca - Catargiu Lorena, Catargiu Lavinia, de la Serviciul de Asistență Maternală - Galea Florica Angela, de la Casa de Tip Familial „Sf. Gheorghe” Dolhasca - Ioana Pricob, Grumeza Anamaria, de la Servicii multifuncționale pentru Copilul Aflat în Dificultate Gura Humorului - Alexandru Șerban, Zagoneanu Alexandra, Miron Lucia Amalia, Agafiței Denisa, Cibireac Constantin Silvian, de la Servicii multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Fălticeni - Bahrin Magdalena, Iftime Beatris-Nicoleta, Nistor Daiana, de la Servicii multifuncționale de tip rezidențial Suceava -  Bilaucă Raluca, iar de la Centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru adulți - Corul persoanelor cu dizabilități “Speranța”, dirijor Lucian Afilipoaei. Printre invitații care au evoluat pe scenă s-a aflat și eleva Luisa Maria Vasilcovici, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

 

Uniți prin cântec și poezie

Publicul a putut asculta poezii și cântece patriotice, dar și folclorice, printre care „Doamne, ocrotește-i pe români!”, „Treceți, batalioane române, Carpații”, „Hai să-ntindem hora mare”, „Pe-al nostru steag e scris Unire!”, „Scripca veche ne adună”, „Trei culori” și, bineînțeles, imnul României, „Deșteaptă-te, române!” etc. Fiecare copil sau tânăr din sistemul de protecție care a urcat pe scenă a reușit să transmită emoție, să bucure și să întristeze în același timp. Ei au făcut eforturi mari să se pregătească pentru acest spectacol, ajutați de personalul din cadrul DGASPC Suceava. Cu toții merită felicitări. Evenimentul „Uniți de Centenar” a fost organizat de Consiliul Județean Suceava, prin DGASPC Suceava, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava, Teatrul „Matei Vișniec” și Fundația Te Aud România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Uniți de Centenar”, spectacol emoționant susținut de copii și tineri din sistemul de protecție socială Suceava.
 Vizualizări articol: 1702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Uniți de Centenar”, spectacol emoționant susținut de copii și tineri din sistemul de protecție socială Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei