Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 253 (6963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Plantare de arbori

Principalele tipuri de păduri din România, create la scară redusă la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădina Botanică a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava se va îmbogăți de astăzi cu 250 de arbori, din diverse specii, care vin în completarea celor plantați anul trecut în cadrul sectorului „Vegetaţia României”.

Astfel, vineri, începând cu ora 8.30, în Campusul II al USV din Moara, va avea loc plantarea a 250 de exemplare de arbori, pentru crearea la scară redusă a principalelor tipuri de păduri din România.

„Prin intermediul acestei acţiuni de plantare se completează nucleul arboretelor realizate în anul precedent, când au fost plantaţi 350 de arbori. Într-o primă etapă din acest an, vor fi plantate următoarele specii: brad, molid, zâmbru, larice, mesteacăn, scoruş păsăresc, tei pucios, anin alb, anin negru, alun, plop alb, salcie albă, paltin de munte. Această acțiune de plantare se derulează în cadrul lucrărilor practice ale studenților, contribuind la formarea profesională a acestora”, a precizat coordonatorul proiectului și șef lucrări, ing. dr. Cezar Valentin Tomescu, cadru didactic al Facultății de Silvicultură din cadrul USV.

Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava derulează proiectul „Dezvoltarea cantitativă și calitativă a Grădinii Botanice a USV – DENDRO-PLUS”, finanțat de Ministerul Educației Naționale prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, care are ca obiective asigurarea dezvoltării grădinii botanice din Campusul II al USV prin completarea sectorului Vegetația României, crearea unei pepiniere forestiere în cadrul sectorului Didactico-experimental și asigură continuarea activităților întreprinse prin proiectul finanțat anterior  („Dezvoltarea cantitativă și calitativă a colecției dendrologice - DECADENDRO”).

În cadrul proiectului „Dezvoltarea cantitativă și calitativă a Grădinii Botanice a USV – DENDRO-PLUS” se are în vedere derularea stagiilor de pregătire practică a studenților din cadrul Facultății de Silvicultură şi desfășurarea de activități specifice domeniilor de studii (Silvicultură, Ecologie și protecția mediului), prin implicarea studenților în diferite acţiuni specifice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Principalele tipuri de păduri din România, create la scară redusă la USV.
 Vizualizări articol: 1546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Principalele tipuri de păduri din România, create la scară redusă la USV3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei