Un proiect în valoare de două milioane de euro, din fonduri europene, nu poate fi demarat de municipalitatea suceveană pentru că nici la a doua rundă de licitare a lucrărilor nu s-a depus vreo ofertă eligibilă.
„Pentru a doua oară, nu s-a depus nici o ofertă eligibilă la licitaţia pentru renovarea şi creşterea eficienţei energetice a sediului Primăriei Suceava. O ofertă a fost depusă pe SEAP, din partea unei firme din Botoşani, doar că nu s-a depus şi garanţia, încât a fost descalificată, iar licitaţia anulată”, a anunţat miercuri edilul sucevean, Ion Lungu.
Acesta a precizat faptul că a chemat proiectantul joi la o discuţie, să vadă dacă toţi indicatorii tehnico-economici sunt corecţi, pentru că la partea de solicitare de clarificări s-au arătat interesate mai multe firme, care ulterior nu au mai depus oferte.
„Vreau să mai analizăm proiectul, să vedem ce e de făcut, mă pune pe gânduri că ceva nu e în ordine, când de două ori nu s-au depus oferte la o licitaţie cu lucrări în valoare de două milioane de euro”, a adăugat Lungu.
Proiectul de creştere a eficienţei energetice a sediului Primăriei Suceava
Sediul municipalităţii sucevene, din intersecţia Areni, urmează să fie renovat complet, printr-un amplu proiect de creştere a eficienţei energetice, în valoare de peste 7,5 milioane de lei, din care contribuţia Primăriei Suceava este de numai 2%, adică 150.000 de lei, iar termenul de realizare este de 24 de luni.
Proiectul prevede îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii, (pereţi exteriori, ferestre, tâmplărie, planşeu peste ultimul nivel, planşeu peste subsol), a şarpantelor şi a învelitoarelor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii, dar şi reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor pentru prepararea şi transportul agentului termic pentru încălzire şi al apei calde menajere, a sistemelor de ventilare şi climatizare, inclusiv sisteme de răcire pasivă.
Printre principalele obiective se numără utilizarea surselor regenerabile de energie pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire şi prepararea apei calde de consum, motiv pentru care, pe lângă centrala pe gaz cu funcţionare în condensaţie, va fi montată şi o pompă de căldură de tip sol-apă, de 40 Kw, iar caloriferele vor fi demontate şi înlocuite cu ventiloconvectoare.
Măsurile sunt completate de montarea unui „chiller” de 89 kw care să asigure răcirea şi încălzirea aerului pentru instalaţia de climatizare şi ventilaţie mecanică, o centrală de tratare a aerului, dar şi echipamente care să optimizeze funcţionarea tuturor instalaţiilor.