Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 252 (6962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani în plus

Deputatul Ioan Balan îi cere socoteală ministrului Finanţelor pentru scumpirea carburanţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scumpirea carburanţilor devine o certitudine începând cu primele zile ale anului 2019. Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan şi-a exprimat indignarea vizavi de acest nou bir care va fi impus românilor şi l-a luat la întrebări pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Parlamentarul sucevean a ţinut să-i amintească ministrului de Finanţe că pe 11 septembrie 2018 a declarat că se fac evaluări privind eliminarea supraaccizei pentru carburanți și că până la finalul anului 2018 se intenţiona eliminarea acestei suprafiscalizări, care a generat și cea mai mare parte a creșterii prețurilor din perioada septembrie 2017 – septembrie 2018. În plus, în anexa nr.1 din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal al României, nivelul accizelor a fost stabilit la valori certe, până în anul 2022, de 2.566,71 lei/tona de benzină fără plumb, respectiv 2.175,24 lei/tona de motorină.

„Din păcate, contrar afirmațiilor ministrului Eugen Teodorovici și prevederilor din Codul Fiscal, Ministerul Finanțelor Publice a elaborat deja o propunere de act normativ, care prevede majorarea cu cel puțin 3%, de la 1 ianuarie 2019, a nivelului accizelor, atât pentru carburanți, cât și pentru celelalte produse accizabile: alcool, țigarete. Motivul majorării este, paradoxal, chiar inflația, conștientizată de Guvern în cazul accizelor, nu și în ceea ce privește puterea de cumpărare a populației”, a arătat Ioan Balan.

În acest context, deputatul PNL de Suceava i-a adresat o serie de întrebări lui Eugen Teodorovici, de la care aşteaptă acum lămuriri vizavi de această situaţie. 

„Ați abandonat angajamentul de eliminare a accizelor suplimentare la carburanți introduse în toamna anului 2017? În condițiile în care prețul carburanților din România înglobează cea mai mare povară fiscală din Uniunea Europeană, domnia voastră sunteţi cel care a impus indexarea, de la 1 ianuarie 2019, a nivelului accizelor? Ați evaluat impactul acestei majorări a accizelor asupra nivelului prețurilor din anul 2019, precum și impactul asupra scăderii consumului intern de carburanți și creșterea aprovizionării din statele vecine?”, sunt întrebările adresate ministrului Finanţelor Publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan îi cere socoteală ministrului Finanţelor pentru scumpirea carburanţilor.
 Vizualizări articol: 1396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan îi cere socoteală ministrului Finanţelor pentru scumpirea carburanţilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei