În luna octombrie a fiecărui an, elevi, părinți și profesori de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava aduc un omagiu toamnei, desfășurând o serie de activități cuprinse în proiectul “Toamnă de poveste", aflat la a V-a ediție. Proiectul include mai multe secțiuni: Decorațiuni de toamnă, Toamnă în culori, Toamna în bucate, Bucătăria noastră, Caravana toamnei, Ritmurile toamnei.
Culorile, bogățiile și frumusețile toamnei s-au regăsit în sălile de clasă, holurile școlii și curtea interioară, fiind redate în lucrări plastice realizate de elevi, aranjamente cu flori și frunze și obiecte handmade. De asemenea, a fost amenajat un spațiu care amintește de interiorul casei tradiționale bucovinene, cu scoarțe și ladă de zestre, cu costume populare și obiecte decorative sau de meșteșug.
Elevii au pictat, dar au și fotografiat toamna, fiind realizată și o expoziție de fotografii inedite, care i-au încântat deopotrivă pe elevi, pe profesori și pe părinți.
Pentru elevii din ciclul primar, dar și pentru preșcolari, a fost organizată o paradă a costumelor inspirate de cel mai rodnic și colorat anotimp.
„De remarcat că, fiind an Centenar, elevii au fost încurajați să îmbrace ia românească. Rețete străvechi, culese de la bunici sau care reprezintă tradiție în familiile elevilor au fost scrise și puse la loc de cinste în proiectul Școlii Nr. 1 Suceava”, au transmis organizatorii.
Elevii din clasele V-VIII au așteptat cu nerăbdare activitatea recreativă „Ritmurile toamnei”, în cadrul căreia au fost organizate un concurs Karaoke și o tombolă.
Premii pentru elevii implicați
Pentru participarea la toate secțiunile proiectului s-au acordat aproximativ 150 de diplome, dar și Trofeul „Toamnă de poveste”, care a răsplătit implicarea, creativitatea, talentul și interesul manifestat pentru aceste activități.
Totodată, cu prilejul zilei de 25 octombrie, Ziua Armatei Române, elevii și profesorii au depus o coroană la Monumentul Eroilor, au intonat imnuri patriotice, au vizionat filme documentare, iar în cadrul unei expoziții tematice, elevii au putut admira replici de arme și uniforme militare.
„Proiectul <Toamnă de poveste> și-a atins și în acest an obiectivele pentru că elevii au citit, au scris, s-au documentat, au colaborat, au apreciat activitățile pregătite și, mai ales, s-au bucurat de culoare, de sunet, de mișcare. A fost cu adevărat o toamnă de poveste…”, au apreciat organizatorii.
Elevii au fost coordonați de toate cadrele didactice ale școlii, cu aportul prof. Gabriela Mihai – directoarea școlii, Lăcrămioara Toma – directoarea adjunctă a unității, și prof. Cătălina Lucasevici – coordonatoarea proiectului.