Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul afirmă într-o declarație de presă, după ce s-a implicat puternic în organizarea conferinței internaționale „Unitate Națională în identitate creștină”, că a constatat că parlamentarii români pot trece peste orgolii politice și pot să colaboreze eficient în folosul țării. Mai precis, grupul de deputați și senatori care sprijină existența Grupului Ecumenic de Rugăciune al Parlamentului României a organizat recent conferința „Unitate Națională în identitate creștină”, eveniment despre care participanții, aproape cinci sute de oameni din țară și din străinătate, de vârste și religii diferite, spun că a fost un real succes, în condițiile în care toți au fost uniți, pentru sărbătorirea Centenarului Marii Unirii și menținerea identității creștine. "Grupul Ecumenic de Rugăciune este format din senatori și deputați ai tuturor partidelor politice reprezentate în Parlament, și în cadrul acestui grup nu există nici bariere ideologice, nici rivalități politice, ci doar preocupare pentru oameni și România, iar aceasta face din acest grup o oază de normalitate pentru țară. Spre deosebire de lucrările obișnuite ale Parlamentului României, unde puterea și opoziția se află într-o permanentă confruntare, în cadrul Grupului Ecumenic domină consensul asupra principalelor probleme ale societății românești", a precizat Mihalescul.
Mihalescul: "Am decis să solicit colegilor mei ca acest grup să devină incubatorul legislativ al Parlamentului României"
Dumitru Mihalescul a declarat: „După doi ani de mandat ca deputat ales în Parlamentul României, vă împărtășesc că una dintre cele mai mari dezamăgiri este legată de procesul legislativ. Parlamentul a devenit o anexă a Guvernului, căci cea mai mare parte a legilor votate sunt legi pentru aprobarea ordonanțelor. Văzând modul în care oamenii politici se schimbă radical atunci când vin în cadrul Grupului Ecumenic de Rugăciune, ori din frică de Dumnezeu, ori din impulsuri reale de conștiință, am decis să solicit colegilor mei ca acest grup să devină incubatorul legislativ al Parlamentului României”. Parlamentarul sucevean a mai adăugat: „Dacă vrem ca românii să aibă din nou încredere în Parlament, atunci Parlamentul să dea dovadă că lucrează pentru oameni și nu pentru interesele particulare ale unor oameni. Parlamentul să demonstreze că înțelege importanța unității naționale, să cinstească cum se cuvine Centenarul Marii Uniri și să dăm dovadă că identitatea noastră creștină este liantul care ne apropie și ne unește pentru realizarea unor idealuri așteptate de mult prea mult timp”.