O lucrare de investiții așteptată de mulți ani de locuitorii cartierului Burdujeni Sat va fi demarată în câteva zile, după ce ordinul de începere va fi dat în cursul zilei de joi, 25 octombrie.
„Cei de la Test Prima, care au câștigat licitația de extindere a gazului metan, au depus ordinul de garanție, așa cum impune legea, joi vom da ordinul de începere a lucrărilor, iar de marțea viitoare vor fi și ei la comandament. M-au asigurat că demarează în forță lucrările, încât anul viitor să avem primele străzi cu gaz metan, în Burdujeni Sat, acolo unde cetățenii așteaptă de mulți ani aceste facilități”, a anunțat marți dimineață, la comandament, primarul Sucevei, Ion Lungu.
Lucrările de extindere a gazului metan în cartierul Burdujeni Sat, precum și în Cartierul Tineretului, au devenit posibile ca urmare a modificării legislației, care a permis ca lucrările să fie făcute din fondurile municipalității fără ca rețeaua nouă să treacă în proprietatea furnizorului de gaze, o veche prevedere legislativă, care bloca total astfel de investiții, pentru că era contrară altor legi.
"Contractul de execuție privind racordarea la rețeaua de gaz metan a cartierului Burdujeni-Sat şi Cartierul Tineretului din DN 29", în valoare de de 3.711.250,35 lei fără TVA, a fost semnat pe 10 octombrie de conducerea Primăriei Suceava, cu firma SC Test Prima SRL Suceava. Termenul de executare a lucrărilor este de 36 de luni, extinderea de gaz metan vizând 33 de străzi și un număr total de 1.300 de locuințe, pe o distanță totală de 28,5 km.
Străzile din Burdujeni Sat pe care va fi extinsă rețeaua de gaz metan sunt: 22 Decembrie, Căpitan Grigore Andrei, Iasomiei, Alunului, Eternității, Spicului, Ștefan Răzvan, Titu Maiorescu, Marin Preda, Camil Petrescu, Înfrățirii, Ștefan Luchian, Crângului, Ioan Nistor, Dobrilă Eugen, Făgetului, Molidului, Plevnei, Ecaterina Teodororiu, Pictor Panaitean, Victor Babeș, Mioriței, Căprioarei, Lev Tolstoi, Tiberiu Popeia, Pietrăriei, Vasile Pârvan, Cuza Vodă.
Străzile din cartierul de pe Dealul Mănăstirii sunt: Mircea Hrișcă, Demostene Botez, Eusebiu Camilar, Mircea Motrici și Constantin Sofroni.