Atelierul internaţional “Workshop & Hand-On de tratament minim invaziv în ischemia critică la piciorul diabetic - Abordări endovasculare” va avea loc săptămâna viitoare, în data de 26 octombrie a.c., la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Este al V-lea atelier pe tema piciorului diabetic şi al tratamentului minim invaziv al acestuia, organizat de Asociaţia de Podiatrie în parteneriat cu Societatea de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională din România. Obiectivele acestui workshop organizat la spitalul din Suceava sunt atenţionarea asupra complicaţiilor diabetului zaharat, a riscurilor implicate de piciorul diabetic, dar şi de prezentare a orizonturilor pe care le abordează radiologia intervenţională în ceea ce priveşte tratamentul endovascular al acestei afecţiuni.
Secţia de Diabet din cadrul Spitalului de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, care este partener al evenimentului, abordează multidisciplinar îngrijirea picioarelor persoanelor cu diabet, cu o echipă compusă din diabetolog, neurolog, nefrolog, chirurg vascular, chirurg generalist, ortoped, podiatru, radiolog intervenţionist şi asistenţi medicali educatori.
Tratamentul minim invaziv a redus cu până la 50% amputaţiile la persoanele care suferă de diabet
Aplicarea tratamentului minim invaziv în cazul piciorului diabetic a determinat reducerea cu până la 50% a amputaţiilor, la nivelul Spitalului de Urgenţă Judeţean Suceava, se arată într-un comunicat de presă remis de Departamentul de Angiografie al Spitalului de Urgenţă Suceava.
La eveniment sunt invitaţi specialişti din ţară şi străinătate, personalităţi medicale, profesori şi doctori care formează echipa multidisciplinară de tratament al piciorului diabetic. Pe durata seminarului va fi prezentat şi transmis live tratamentul unui pacient cu această afecţiune.
Tot vineri, la spital începe şi a IX-a ediţie a Conferinţei Naţionale a Societăţii de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională din România. La deschiderea lucrărilor şi-au confirmat deja prezenţa preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, preşedintele ales al Societăţii Române de Radiologie-Imagistică Medicală, conf. dr. Bogdan Popa, preşedintele Societăţii de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională din România, prof. dr. Gheorghe Iana, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România, prof. dr. Radu Deac, preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, dr. Vasile Cepoi.
Partenerii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Suceava, Academia de Ştiinţe Medicale, Asociaţia de Podiatrie, Societatea de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională, Boston Scientific, Angiospectru Med, Novo Nordisk, BC Intermed şi Centrul Medical Bucovina.