În săptămâna 8-14 octombrie 2018, Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava a marcat Săptămâna Ariilor Protejate, împreună cu Agenţia pentru Protecţia Mediului (APOM) Suceava, custode al ariilor naturale protejate Fâneţele Seculare Ponoare şi Fâneţele Seculare Frumoasa. Activităţile s-au desfăşurat sub îndemnul „De vorbă cu natura‟.
În parteneriat cu Asociaţia EUDEMOS şi APM, Şcoala Nr. 4 a organizat trei activităţi de informare despre educaţia ecologică, un concurs dedicat acestui eveniment, activităţi de promovare a ariilor protejate “Fâneţele Seculare Ponoare” şi “Fâneţele Seculare Frumoasa”, dar şi a celorlalte arii protejate din judeţ.
În data de 9 octombrie, la patru clase de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava (două clase de ciclu primar şi două de gimnaziu) a avut loc o acţiune pregătitoare şi informativă privind importanţa ariilor naturale protejate, date generale şi istoricul sitului Natura 2000 - ROSCI0082 Fâneţele Seculare Ponoare, realizată de Agenţia de Protecţia Mediului Suceava (director adjunct Anca Ionce, Cezar Asurdului, dar şi voluntari). Totodată, s-au prezentat şi rezervaţiile naturale din judeţul Suceava de către profesorul de geografie al şcolii, prof. Bogdan Nistor.
A urmat, în data de 12 octombrie, o acţiune de observare şi cercetare de către elevi a rezervaţiei Fâneţele Seculare Ponoare (ateliere de toamnă în natură) şi în data de 13 octombrie un concurs între elevi – „Cea mai frumoasă prezentare/descriere a unui tip de habitat din rezervaţie”.
Potrivit prof. Bogdan Nistor, responsabil de proiect, „Săptămâna Ariilor Protejate este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activităţi diverse (expoziţii de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecţii de filme, excursii ghidate în arii protejate, activităţi de educaţie ecologică, concursuri etc.). Evenimentul face parte din proiectul <Oameni pentru Natură>, implementat de ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate şi finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de evenimente adresate publicului larg. Mulţumiri partenerilor noştri din proiect (Agenţia de Protecţia Mediului, Asociaţia EUDEMOS) pentru materialele promoţionale oferite cadou tuturor elevilor participant la activităţi”.