Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 16 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 232 (6942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Aurul verde

500 de voluntari au participat la o acţiune de împădurire a 2,5 hectare de teren defrişat la Adâncata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O adevărată desfăşurare de forţe a avut loc sâmbătă la Adâncata, unde aproape 500 de voluntari, în special elevi, au luat parte la o amplă acţiune de împădurire. Pe o suprafaţă de 2,5 hectare de teren defrişat s-au plantat 5.000 de puieţi de salcâm şi paltin.

Acţiunea a avut loc în cadrul campaniei de voluntariat civic ,,Pădurea copilăriei”, o inițiativă locală de împădurire pe bază de voluntariat, organizată și coordonată de Ocolul Silvic Adâncata împreună cu Vestra Industry.

Scopul campaniei a fost reîmpădurirea terenurilor, dar și conștientizarea importanței implicării, ca voluntar, în acțiunile de protecție a mediului. Iar implicarea a fost una maximă, la Adâncata fiind prezenţi sâmbătă copii şi cadre didactice nu doar din comună, ci şi din Suceava, de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” şi de la Grădiniţa cu Program Normal Nr. 5.

Activitatea de voluntariat de sâmbătă a avut ca partenerii oficiali Magii Pădurilor, Moșia Cai de Vis şi Auchan Suceava.

Cot la cot cu voluntarii au muncit reprezentanţii Ocolului Silvic Adâncata, respectiv inginer Carmen Mihețiu, şeful de ocol, inginerii Ovidiu Popovici Ovidiu şi Florentin Volosciuc Florentin, dar şi reprezentanţii Vestra Industry, în frunte cu directorul general Vlad Valeriu Iftime și specialistul în comunicare Cristina Martiniuc Cristina.

Şi contingentul cadrelor didactice a fost unul numeros, de la Școala Gimnazială ,,Miron Costin ” Suceava fiind prezenţi profesorii Ana Ștefură, Maria Bestiuc Afanasov, Vasile Corbu Vasile, Corina Stupiuc, preotul Pascal Mitu, în timp ce Grădinița cu Program Normal Nr. 5 Suceava i-a avut reprezentanţi pe profesorii Olimpia Pascaru, Sanda Achihăie, Ana-Maria Irimia şi Iuliana Leizeriuc.

„Prin această acțiune dorim să demonstrăm că, printr-un parteneriat solid, funcțional între Ocolul Silvic și societatea civilă, se poate organiza o amplă acțiune de împădurire care să vină în întâmpinarea nevoilor comune de sănătate, de verde, de curat, de frumos. Mulțumim oamenilor entuziaști, proactivi, care gândesc pozitiv și care nu rămân indiferenți la situația pădurilor , conștientizând rolul și importanța acesteia în existența viitorului nostru”, a precizat Carmen Mihețiu, șefa Ocolului Silvic Adâncata.

Şi reprezentantul Vestra Industry a ţinut să amintească despre importanţa acestor proiecte, unele cu impact pe termen lung.

,,Campaniile de genul acesta sunt imperative în ziua de astăzi. Nevoia de a planta în conștiința copilului grija și responsabilitatea față de natură a devenit tot mai acută. Resursele sunt limitate și cei care ne calcă pe urme ar trebui să învețe că pentru a consuma, trebuie mai întâi să producă, să lase ceva în urma lor. Obiectivul în jurul căruia Compania Vestra își concentrează atenția și resursele sunt campaniile de educare a publicului tânăr în vederea unui stil de viață echilibrat și protejarea mediului înconjurător”, a spus Vlad Valeriu Iftime.

Unul din profesorii implicaţi în acţiunea de împădurire de sâmbătă, Ana Ştefură, de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, spune că a fost vorba de o lecţie de viaţă pe care copiii au primit-o şi pe care nu crede că o vor uita vreodată: ,,Poate că prin această activitate nu am schimbat întreaga lume, însă în mod sigur ne-am schimbat pe noi înșine, iar copiii au fost martorii activi ai uneia dintre cele mai folositoare lecții de viață: lecția despre muncă și responsabilitate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 500 de voluntari au participat la o acţiune de împădurire a 2,5 hectare de teren defrişat la Adâncata.
 Vizualizări articol: 1457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
500 de voluntari au participat la o acţiune de împădurire a 2,5 hectare de teren defrişat la Adâncata0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei