Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 231 (6941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Prevenţie

Exerciţiu de simulare în caz de dezastre, la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Suceava au marcat Ziua Internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor naturale, dar şi antropice (cauzate de om). Elevii au realizat un amplu exerciţiu de simulare în caz de dezastre, urmat de scurte intervenţii din partea conducerii şcolii – director Petronela Bobric, director adjunct Dumitru Moscaliuc, privind conştientizarea riscurilor produse de dezastre. Profesorul de geografie Bogdan Nistor a prezentat, pe scurt, şi cele mai importante dezastre naturale şi antropice din istoria recentă a României, cum ar fi: inundaţiile din anii 1970 şi 2006, cutremurul din 4 martie 1977, avalanşa din 1977, accidentul navei Mogoşoaia din 1989, tragedia din Clubul Colectiv din 2015 etc.
Ziua Internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor naturale a fost desemnată prin rezoluţia (nr. 44/236) Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite din 22 decembrie 1989, cu scopul promovării unei culturi globale de reducere a riscului dezastrelor naturale, prevenirea şi diminuareaacestora. Aniversarea Zilei Internaţionale pentru reducerea riscului dezastrelor naturale urmăreşte promovarea unei culturi a reducerii riscului dezastrelor şi diminuării consecinţelor negative ale acestora, în vederea asigurării climatului necesar de securitate a vieţii şi bunurilor cetăţenilor. Reducerea riscului presupune asigurarea că hazardele naturale, dar şi cele antropice, au impact distructiv scăzut asupra vieţii, mijloacelor de trai şi comunităţilor, ceea ce se asigură prin dezvoltarea rezilienţei, reducerea riscurilor şi a vulnerabilităţilor.
„Aceasta este atât responsabilitatea autorităţilor, cât şi a fiecărui cetăţean în parte, de a acţiona pentru o lume ferită de pierderi cauzate de dezastre naturale, dezvoltând strategii eficiente, care să identifice şi să reducă potenţialele cauze ale dezastrelor, să asigure reacţia rapidă în sprijinul celor ameninţaţi şi modalităţile de recuperare în urma acestor dezastre. Dezastrele naturale nu pot fi oprite, dar trebuie să pregătim atât cetăţenii, cât şi comunităţile, pentru a face faţă acestora”, au transmis consilierul educativ Claudia Adraian Ţuca şi prof. Bogdan Nistor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exerciţiu de simulare în caz de dezastre, la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava.
 Vizualizări articol: 1618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exerciţiu de simulare în caz de dezastre, la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei