Unul dintre cele mai cunoscute unităţi şcolare profesionale din Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” (fostul Industrial nr. 2), are mari şanse să beneficieze de fonduri europene de peste un milion de euro, o contribuţie financiară importantă urmând să fie acordată de la bugetul local al municipalităţii.
Proiectul iniţiat de primarul Ion Lungu şi de viceprimarul Lucian Harşovschi, care a primit deja girul Consiliului Local Suceava, are ca scop „Reabilitarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Tehnic <Petru Muşat>” în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.
„Am depus deja proiectul pentru Colegiul Tehnic <Petru Muşat>, în valoare totală de 4,962 milioane de lei, din care valoarea eligibilă a proiectului este de 4,718 milioane de lei, iar contribuţia primăriei este de 2% - 94.370 lei. Valoarea neeligibilă a proiectului, de 243.639 de lei, va fi suportată tot de către primărie. Ne dorim ca prin acest proiect să facem o modernizare a infrastructurii de la Colegiul Tehnic <Petru Muşat>, pentru a se dezvolta învăţământul dual, să se facă performanţă în şcolile profesionale”, a spus primarul Ion Lungu, care a precizat că deja este înfiinţată acolo o clasă de operatori chimişti pentru învăţământul dual, în vreme ce la Colegiul Alexandru "Ioan Cuza" este o clasă de mecanici auto.
Conform deciziei de Consiliu Local ce vizează obţinerea de finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene pentru CT „Petru Muşat”, „obiectivul principal al proiectului este creşterea calităţii infrastructurii educaţionale relevante pentru piaţa forţei de muncă, obiectiv ce se poate atinge prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii educaţionale pentru învăţământul profesional şi tehnic şi învăţarea pe tot parcursul vieţii a Colegiului Tehnic <Petru Muşat> din municipiul Suceava. O condiţie impusă de organismele finanţatoare pentru selectarea şi aprobarea proiectului este aceea de asumare de către solicitant a cheltuielilor neeligibile şi de asigurare a contribuţiei financiare la cheltuielile eligibile, respectiv aprobarea de Consiliul Local al municipiului Suceava a contribuţiei financiare locale şi a cofinanţării proiectului”.
Clădirea fostului Liceu Industrial nr. 2 Suceava, care este vizată de acest proiect în valoare de peste un milion de euro, a fost construită în perioada 1962-1963 şi necesită măsuri de consolidare structurală, dar şi adaptare la normele actuale de igienă şi sănătate publică.