SC PRAXIOPTIC SRL, cu sediul în str. Volovăţului, nr. 29, municipiul Rădăuţi, jud. Suceava, derulează începând cu data de 12.09.2018 proiectul ”Extinderea şi modernizarea cabinetului de oftalmologie SC PRAXIOPTIC SRL”, cod SMIS 110555, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în calitate de Autoritate de Management şi Organismul Intermediar Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.
Valoarea totală a proiectului este de 4.546.179,61 lei, din care asistenţa nerambursabilă este de 2.718.819,30 lei. Contribuţia FEDR la finanţarea nerambursabilă este de 2.310.996,42 lei. Proiectul se derulează în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 şi se implementează în Rădăuţi, str. Bogdan Vodă, nr. 7, ap. 1, jud. Suceava, pe o durată de 42 luni, respectiv între data 10.08.2016 şi data 31.01.2020.
Obiectivul generalal proiectului este de a achiziţiona echipamente noi, inovative şi performante în vederea extinderii şi modernizării cabinetului de oftalmologie. Realizarea investiţiei oferă posibilitatea de a deservi un număr mai mare de clienţi şi de a le oferi acestora o gamă extinsă de servicii la cele mai înalte standarde de calitate, contribuind în acest fel la îndeplinirea obiectivului său principal, respectiv de a-şi consolida poziţia pe piaţă şi de a se menţineprintre primii 3 furnizori de servicii medicale de oftalmologie din zonă. Astfel, prin creşterea gradului de competitivitate al societăţii (în special ca urmare a integrării în activitatea curentă a firmei de elemente inovative, specifice progresului tehnologic), aceasta va participa la dezvoltarea infrastructurii medicale private şi, implicit, la realizarea obiectivului general al POR 2014-2020.
Obiectivele specifice ale proiectului
- Extinderea şi modernizarea cabinetului de oftalmologie prin dotarea acestuia cu echipamente medicale noi şi moderne; achiziţia de aparatură medicală nouă va contribui la eficientizarea procesului de diagnosticare şi tratare a diferitelor afecţiuni oftalmologice şi implicit la îmbunătăţirea semnificativă a actului medical şi a calităţii serviciilor medicale prestate.
- Creşterea cifrei de afaceri cu cel puţin 10% în primii ani după finalizarea proiectului, în special ca urmare a introducerii unor categorii noi de servicii, respectiv servicii de chirurgie oftalmologică, sporirea volumului de activitate va contribui la consolidarea poziţiei pe piaţă a societăţii.
- Crearea de noi locuri de muncă: prin implementarea proiectului vor fi create 2 noi locuri de muncă, astfel societatea va contribui şi la dezvoltarea socio-economică a zonei.
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”