Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, alături de alţi 150 de voluntari din instituţia pe care o conduce, la Ziua de Curăţenie Naţională, în campania iniţiată de „Let's do it, Romania!”. Gheorghe Flutur s-a numărat printre voluntarii care au curăţat de deşeuri pădurea din zona Mihoveni – Costâna. La acţiunea de ecologizare din această zonă au participat primarul şi viceprimarul din Şcheia, Vasile Andriciuc, respectiv Ilie Cojoc, precum şi numeroşi voluntari din această comună. Şeful administraţiei judeţene a declarat că după ce în pădure au fost găsite inclusiv deşeuri de construcţii va solicita să se aibă în vedere rezolvarea problemelor şi pentru acest tip de deşeuri. Gheorghe Flutur a precizat că echipele de voluntari ale Consiliului Judeţean au participat la acţiunile de ecologizare din parcul Şipote, zona Zamca, lunca râului Suceava, dar şi în Adâncata, acolo unde alături de alţi voluntari din aceasta comună a fost prezent şi primarul Viorel Cucu.
Flutur a precizat că Ziua de Curăţenie Naţională a fost o „acţiune excepţională”, apreciind faptul că această campanie a mobilizat foarte mulţi tineri din judeţul Suceava. „E o notă bună, un semnal bun, care ne obligă pe noi, autorităţile, să facem mai mult pentru a preveni această debandadă în ceea ce priveşte aruncarea deşeurilor sau depozitarea necontrolată a lor”, a declarat şeful administraţiei judeţene. El şi-a exprimat speranţa că va veni şi ziua în care depozitele ecologice din judeţ, de la Moara şi Pojorâta, vor fi funcţionale. „Şi asta cât de repede. Nu depinde de noi, pentru că sunt proceduri de achiziţie publică. După ce vor apărea aceste depozite ecologice vom începe ofensiva pentru informarea populaţiei, inclusiv în şcoli. Şi vom cere sprijinul Bisericii şi al societăţii civile, pentru această campanie de informare cu privire la importanţa selectării deşeurilor şi gestionării corespunzătoare a lor”, a mai precizat Gheorghe Flutur. El a afirmat că Suceava este un judeţ turistic, care trebuie să fie curat, iar semnalul dat de voluntarii din campania Ziua de Curăţenie Naţională „este excepţional”.
Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur consideră că voluntariatul trebuie încurajat, inclusiv în sănătate, protecţia socială sau în iniţiative private, el considerând că „de la perioada când era muncă patriotică la voluntariat a trecut o bucată de vreme. Voluntariatul înseamnă ceva care vine din suflet, nu trebuie să te oblige nimeni. Şi eu mă bucur de aceste forme naturale şi nu de formalisme care însemnau doar poze şi atât”.