Dacii liberi au luat cu asalt Coliba Haiducilor. S-a întâmplat timp de două zile, mai exact sâmbătă şi duminică, iar petrecerea a fost una garantată. Şi ca la orice petrecere, a fost şi un ospăţ pe cinste cu mâncăruri tradiţionale, pregătite pe baza unor reţete din moşi-strămoşi atestate documentar.
Muzica populară a fost la ea acasă, iar fundalul sonor a fost asigurat de Margareta Clipa şi Grigore Gherman, doi artişti recunoscuţi pe plan naţional.
La Coliba Haiducilor nu au poposit doar dacii liberi, ci şi bucătarii din Frăţia Ceaunelor. Aceştia au ajuns în premieră la Suceava şi le-au pregătit celor prezenţi mâncăruri dintre cele mai bune.
„A fost un eveniment pe care am dorit să-l aducem la Suceava în această toamnă. Este un concept care îmbină mai multe elemente, dar cel mai important este că toţi cei prezenţi au fost încântaţi de mâncăruri şi atmosferă. Este cel mai important eveniment gastronomic al toamnei în Suceava şi sperăm să devină o tradiţie”, au arătat organizatorii, respectiv cei care conduc Coliba Haiducilor.