Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 13 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 204 (6914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

REFERENDUMUL pentru CĂSĂTORIE

Termenul de „SOȚI” din Constituție NU precizează cu claritate sexul biologic al acestora și nici numărul

Partea 1

Marți, 11 septembrie, Senatul României a votat Pentru desfășurarea Referendumului pentru căsătorie. Referendumul a fost votat de către 107 senatori, 13 au fost împotrivă, în timp ce 7 s-au abținut. Legea va fi trimisă Curții Constituționale, care va trebui să dea un aviz în termen de cinci zile. Dacă CCR dă undă verde revizuirii, va fi organizat un referendum pentru aprobarea revizuirii pe 7 octombrie.

Acest Referendum are un singur scop, și anume clarificarea în Constituția României a Căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie. Această definiție nu restrânge, în nici un fel, dreptul la viața de familie sau alte drepturi deja recunoscute ale unor minorități; Curtea Constituțională a României a avizat această propunere de modificare reținând că ea nu implică nicio ingerință vreunui drept individual.

Principalele linii de atac pe care le vom vedea în următoarele săptămâni în mass-media vor fi :

1.       DEZINFORMARE: “Referendumul nu este necesar, definiția căsătoriei este clară.”

ADEVĂR: În România se derulează în prezent o inițiativă cetățenească de modificare a art. 48 alin. 1 din Constituția României, astfel încât CĂSĂTORIA să fie definită ca uniunea liber consimțită între UN BĂRBAT și O FEMEIE. CĂSĂTORIA între un bărbat și o femeie asigură nașterea, creșterea și educația copiiilor, fiind modelul universal, pentru perpetuarea umanității.

Care este definiția prezentă a căsătoriei în Constituția României?

În Constituția României, căsătoria este definită ca uniunea liber consimțită între „SOȚI”, un termen care NU precizează cu claritate sexul biologic al acestora și nici numărul lor.

Ce se întâmplă în Europa?

România nu poate face abstracţie de procesul de redefinire a căsătoriei în Europa. In ultimii ani, 15 ţări au legalizat căsătoriile între persoane de același sex și 12 au iniţiat parteneriate civile pentru uniunile unisex, o treaptă în legalizarea acestui tip de căsătorie.

Cum a avut loc procesul de redefinire la nivel internațional? 

În majoritatea covârșitoare a cazurilor, la nivel internațional, redefinirea căsătoriei a avut loc prin acţiuni la nivel politic (votul parlamentelor – ex: Franţa ) și activism judiciar (intervenţia judecatorilor – ex: SUA), fără o consultare directă a cetăţenilor.

Spre exemplu, deși 1,5 milioane de francezi au protestat împotriva ‘căsătoriilor’ unisex, acestea au fost aprobate.

În Statele Unite ale Americii, în lipsa unei definiții clare, constituționale a căsătoriei, 5 judecători au decis în locul poporului american, în anul 2015.

Care este situația în România?

In România se solicita deja în declarații publice încă din anul 2006 recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex -  în ultimii 12 ani, au fost  nu mai puțin de șase inițiative în Parlament pentru legalizarea unor parteneriate civile pentru persoane de acelasi sex . Trei dintre ele sunt încă „pe rol”.

În anumite ţări, acest tip de activism judiciar, cu pași mărunți,  a produs efecte, schimbând definiția milenară a căsătoriei.

Codul Civil din România, deși clarifică ce sunt soții (un bărbat și o femeie), poate fi schimbat oricând prin votul Parlamentului, contrar voinței cetăţenilor, așa cum se întâmplă în Europa.

De ce trebuie să avem o definiție CLARĂ, lipsită de orice echivoc, în Constituția României? 

În prezent, sub presiunea unei ideologii radicale, termenul de „SOȚI” își schimbă înțelesul. Ridicarea la rang constituțional a definiției căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie este singura cale de securizare a definiției firești a căsătoriei.

Dacă nu o vom facem noi, o vor face alții, în sens contrar!

Sursa: www.referendumpentruromania.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului REFERENDUMUL pentru CĂSĂTORIE.
 Vizualizări articol: 2277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
REFERENDUMUL pentru CĂSĂTORIE3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei