Începerea anului școlar vă fi marcată de primarul Sucevei, Ion Lungu, printr-un slalom contra-cronometru la unitățile de învățământ la care va participa la festivitatea de deschidere.
Edilul sucevean și-a propus să fie prezent la acest eveniment important din viața elevilor, precum și a părinților acestora, la nu mai puțin de 14 unități de învățământ:
Școala Nr. 11 din Burdujeni, Școala Nr. 6 Burdujeni Sat, Școala Nr. 10 Burdujeni, Școala Nr. 7 Ițcani, Școala Nr. 9 Obcini, Colegiul Național „Petru Rareș”, Școala Filadelfia, Școala Nr. 8 George Enescu, Colegiul de Industrie Alimentară, Colegiul Național „Spiru Haret”, Grădinița „Gulliver” din George Enescu, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic „Petru Mușat” și Seminarul Teologic „Mitropolit Dosoftei”.
Pentru a reuși să se încadreze în orele stabilite pentru deschiderea de an școlar de către conducerea acestora, edilul sucevean și-a alcătuit un program foarte strict, „pe ceas”, care începe de la 8 dimineața, la Școala Nr. 11 Burdujeni, și se termină cu inaugurarea Seminarului.
Ion Lungu a spus că în fiecare an, de când este primar, a procedat astfel, respectând programul stabilit de profesori, pentru a nu încurca în vreun fel desfășurarea festivităților:
„Niciodată nu s-a întârziat începerea manifestărilor din cauza mea, nici să aștepte elevii să vin. Nu am condiționat vreodată începerea anului școlar de prezența mea.”
El a spus că profesorii stabilesc ora la care se începe festivitatea de deschidere a anului școlar.
„Dacă s-a întâmplat vreodată să întârzii, am așteptat să vorbească alții, după care am luat cuvântul”, a menționat șeful municipalității sucevene.
Edilul sucevean și-a anunțat prezența și la Școala Nr. 9 din Obcini, unde a avut o situație conflictuală cu o parte dintre profesori, ceea ce a dus la anularea proiectului de construire a unei grădinițe într-o laterală a clădirii, pe terenul municipalității. El a precizat că și anul acesta unitatea școlară a beneficiat de fonduri pentru mai multe investiții.