Ediția 2018 a Concursului Național de Educație Ecologică „Școala Zero Waste” și-a desemnat câștigătorii, lista celor mai merituoși concurenți cuprinzând și elevi din județul Suceava.
„Cei mai buni elevi din primele 13 școli clasate în concursul <Școala Zero Waste> 2018 au câștigat participarea în tabăra Zero Waste Summer Camp, organizată în perioada 22-26 august la Căsoaia, în județul Arad. Proiectul a fost realizat cu susținerea Continental Anvelope Timișoara, partener tradițional, și împreună cu Lidl”, au arătat organizatorii. La secțiunea claselor V - VIII, premiul al II-lea a ajuns la Dorin Florin Bandas, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Satu Mare, tânărul fiind recompensat și cu o bicicletă. Mihai Cosmin Tomșa, de la aceeași școală, s-a clasat pe poziția a III-a, organizatorii oferindu-i o tabletă. Mențiune și o trotinetă a obținut Anamaria Evelina Șuian, de la aceeași unitate.
Elevii câștigători sunt cei care s-au remarcat în mod deosebit pe durata taberei Zero Waste Summer Camp ca lideri și oameni de acțiune.
În cele 4 zile de tabără, elevii au împletit atelierele și sesiunile de educație ecologică cu jocuri de dezvoltare personală și de exprimare prin care organizatorii au urmărit dezvoltarea abilităților de organizare și lucru în echipă, precum și îmbogățirea bagajului de informații și cunoștințe privind protecția mediului și sustenabilitatea.
Atenția, viteza de reacție, comunicarea eficientă, formarea echipei și munca în echipă, dezvoltarea de strategii, rezolvarea de probleme și organizarea de proiecte au fost dezvoltate pe parcursul a numeroase jocuri și ateliere ținând însă cont de categoriile de vârstă ale participanților.
O altă secțiune importantă din agenda taberei a fost Global Village – prezentări interactive ale orașelor, județelor și școlilor participanților prin dans, teatru, cântec, poezie, proiecții și produse tradiționale.
Școala Zero Waste este un concurs de educație ecologică destinat tuturor elevilor din școlile cu clasele I – VIII din România.Concursul dă posibilitatea elevilor și școlilorsă contribuie la protejarea mediului și reducerea poluării și în același timp să concureze pentru câștigarea premiilor puse în joc. Ajuns la a 6-a ediție, s-au implicat în competiția din acest an 237 de școli din 37 de județe și din București.