Aflată în acest an la a cincea ediție, Tabăra Internațională ”Dialog peste Prut” a găzduit la Dolhasca elevi și profesori de la Școala Gimnazială Isacova, din Raionul Orhei al Republicii Moldova. Organizată în acest an în perioada 20-26 august, în ”Anul omagial al unității de credință și de neam și anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918” și având binecuvântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, tabăra a fost organizată de Societatea de caritate ”Mila Creștină” Dolhasca, Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” din localitate și Parohia ”Învierea Domnului”.
Tabăra a găzduit 12 elevi ai școlii din Isacova, împreună cu doi profesori și primarul Gheorghe Goldin al localității basarabene. Invitații au fost cazați în cadrul Așezământului ”Mila Creștină” din Dolhasca, administrat de părintele Gheorghe Saftiuc, în timp ce copiii care sălășluiesc în acest așezământ au plecat în tabere organizate la Mănăstirea Putna și la Bisoca, în județul Buzău.
Venind în sprijinul copiilor și profesorilor veniți în tabără, administratorii taberei de la Dolhasca au organizat un program bine structurat, prin intermediul căruia basarabenii să poată vizita cât mai multe obiective din zona de nord a Moldovei și din Bucovina. Astfel, în cele 6 zile de deplasări în excursii prin întreaga zonă, copiii au vizitat Mănăstirea Probota și Mănăstirea Cămârzani și au continuat a doua zi cu zona mănăstirilor din Neamț, Casa Memorială "Ion Creangă" și Cetatea Neamțului. Deplasările au continuat în a treia zi la Suceava, unde oaspeţii au vizitat muzeele, Mănăstirea Dragomirna și Mănăstirea Sf. Ioan și au primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Pimen, care le-a dăruit copiilor câte o carte despre poetul Mihai Eminescu. Oaspeții din Republica Moldova au vizitat în următoarele zile mai multe mănăstiri din județul Botoșani și reședința județului, fiind prezenți pentru câteva ore la Casa Memorială "Mihai Eminescu" de la Ipotești, după care o zi au poposit la mănăstirile din Bucovina, incluzând o vizită la Putna, Voroneț, Humor, Sucevița și Mănăstirea Marginea, precum şi Mănăstirea Buciumeni de la Fălticeni. O ultimă deplasare a copiilor și profesorilor din Moldova a fost făcută în zona Mănăstirilor Râșca și Slatina, la Casa Memorială "Nicolae Labiș" de la Mălini. După participarea duminică la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica Învierea Domnului din Dolhasca, în cadrul unui spectacol dat de copiii din Isacova și Dolhasca, au fost oferite diplome de merit participanților la tabără. Această tabără a fost cea de a doua în care au fost invitați copii din zona Raionului Orhei din Republica Moldova, care s-au bucurat de o frumoasă vacanță oferită de organizatorii taberei din Dolhasca.