Salubrizarea menajeră a municipiului Suceava, care de mai bine de trei ani de zile se face în baza unui contract temporar, de către două firme, care și-au împărțit zonele de activitate, ar putea fi încredințată firmei care a câștigat noua licitație, fără a se mai aștepta finalizarea ultimelor contestații.
„La salubritate menajeră avem probleme reale, nu o mai putem gestiona pe acest contract temporar, este mizerie în oraș. Am discutat cu oamenii de specialitate din primărie, se pare că s-au epuizat toate variantele de contestare a acelei licitații. Unul dintre membrii unei asocieri a contestat și a pierdut, la CNSC și la Tribunal, apoi a venit partenerul său și a contestat același lucru. Dacă ar funcționa jurisprudența și la noi, nici nu ne-am mai bate capul cu noua contestație. Teoretic nu au deloc sorți de izbândă”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care a solicitat deja un punct de vedere scris din partea compartimentului juridic din primărie și de la secretarul Consiliului Local.
„Aș avea curajul să închei contractul cu firma câștigătoare, pentru că altfel nici până la iarnă nu se termină cu contestațiile. Ne încurcă foarte mult situația actuală, pentru că nu se fac deloc investiții, nu se mai aduc noi pubele și coșuri de gunoi, nu se fac punctele de colectare îngropate”, a adăugat Lungu.
Prin noua licitație, câștigată de asocierea de firme Diasil – Ritmic, operatorul salubrizării menajere este desemnat pentru cel puțin 12 ani. Câștigătorul licitației se obligă prin contract să amenajeze 100 de platforme semi-îngropate, 100 de platforme îngropate, 30 de puncte supraterane de colectare selectivă cu patru containere pentru deșeuri reciclabile și să doteze fiecare casă cu pubele de gunoi, pentru colectare selectivă. De asemenea, în obligațiile sale vor fi și montarea a 1.000 de coșuri stradale și amenajarea a două locuri de joacă pentru copii, cu suprafață elastică, anual.