Planurile municipalităţii sucevene de a revigora şi dezvolta transportul public local prin aducerea a zeci de autobuze electrice se vor concretiza începând de anul viitor.
„Cel mai important proiect al acestui mandat este cel de reabilitare a parcului auto de la societatea de transport public local. Iniţial am mers pe achiziţionarea a 40 de autobuze electrice, acum s-a modificat formula, sunt 35+15. Din cele 40 s-au scos 5 autobuze pentru că se suprapuneau ca trasee cu cele pe care le aducem de la Bucureşti, pe un alt program. În plus, mai avem în licitaţie achiziţionarea a cinci autobuze electrice de capacitate redusă, încât, dacă totul decurge bine, de anul viitor vom avea 55 de autobuze noi”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că proiectul de obţinere a finanţării europene va fi depus în septembrie.
Una dintre condiţiile accesării banilor pentru autobuzele electrice este ca acestea să fie garate într-o bază care să aparţină total Primăriei Suceava.
Tocmai de aceea, în şedinţa de Consiliu Local de astăzi, pe ordinea suplimentară, se va supune spre aprobare un proiect referitor la amenajarea acestei baze auto noi.
„Ca şi la celelalte proiecte de amploare, venim în întâmpinare cu lucrări pregătitoare – în acest caz platforma betonată pentru baza auto a diviziei electrice, din capătul străzii Căpitan Grigore Andrei. Indicatorii tehnico-economici ai investiţiei au fost predaţi marţi de firma care a câştigat lucrarea la licitaţie şi sunt de 2.886.311 lei. Au fost prezentate două variante tehnice, una cu asfaltare şi alta cu ciment-beton, care este mult mai rezistentă şi se pretează mai bine la ceea ce avem noi acolo. Termenul de realizare a lucrării este de trei luni. Sper să se aprobe, să trecem la faza de licitare, pe cât posibil să demarăm lucrările din acest an”, a spus edilul sucevean.
Acum, pe dealul din Burdujeni Sat unde se doreşte turnarea unei platforme pentru autobaza TPL este un teren viran cu o suprafaţă de 2,5 hectare.