Noul ambulatoriu al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava va fi realizat de firmele Antramicons Pojorâta, Loial Impex Suceava, Dacorum Grup Iaşi şi Arhitectura Grafica Design Suceava, în asociere, cu Antramicons lider de proiect. Valoarea lucrării, care include atât proiectarea, cât şi execuţia, este de 24,101 milioane de lei. Managerul Spitalului de Urgenţă, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că în data de 18 iulie a.c. a început proiectarea şi că termenul de finalizare a investiţiei este 18 septembrie 2019. ”Se lucrează intens la proiectare şi vrem să fie turnată fundaţia, să ajungem la cota 0 până la sfârşitul anului, dar asta depinde foarte mult de vreme”, a spus Rîmbu. El a mai afirmat că se bucură de faptul că proiectul a fost câştigat de o asociere de firme locale, care a avut câştig de cauză şi după contestaţia făcută de o firmă din sud.
Construirea unui nou ambulatoriu de specialitate este o investiţie absolut necesară deoarece cel actual nu mai face faţă numărului mare de prezentări, de 400-500 de pacienţi zilnic.
Viitorul ambulatoriu va fi practic o policlinică pe 6 niveluri, D+P+4 E, cu o suprafaţă totală de 4.000 de metri pătraţi, ce va fi construită în continuarea pavilionului administrativ din spatele Unităţii de Primiri Urgenţe, cu comunicare cu toate celelalte pavilioane.
În acest spaţiu generos vor fi prezente toate secţiile spitalului, fiecare cu modul complet, respectiv cabinet de consultaţii, sală de aşteptare, sală de tratament şi spaţiu pentru internare de zi, cu două, trei paturi, astfel încât un pacient tratat aici să poată rămâne 12 ore sub supraveghere în spital.
Intenţia conducerii spitalului este să asigure un program cât mai lung în cele aproximativ 30 de cabinete din ambulatoriul integrat, pe două schimburi, mai ales pe specializările suprasolicitate, cum sunt neurologia, gastroenterologia, cardiologia sau urologia. De asemenea, vor fi separate cabinetele de consultaţii pentru copii de cele pentru adulţi.
O analiză comparativă arată că, dacă în perioada 2009-2017, în ambulatoriu veneau 37.000 de pacienţi, în 2016 au fost peste 160.000, iar anul trecut au depăşit 200.000.
(22 aug 2018, 15:12:24