Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 184 (6894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spirite încinse

Replici acide pe tema Centrului de Radioterapie, între managerul Spitalului de Urgenţă şi un consilier judeţean PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întârzierea lucrărilor la investiţia privată în Centrul de Radioterapie şi Diagnostic Precoce, din curtea Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, a prilejuit, ieri, în şedinţa Consiliului Judeţean Suceava, un schimb acid de replici între managerul unităţii medicale, Vasile Rîmbu, şi consilierul PSD Dan Ioan Cuşnir. Social-democratul a cerut explicaţii despre stadiul lucrărilor şi a afirmat că studiul de fezabilitate al proiectului a fost prost. Rîmbu a replicat că studiul a fost aprobat chiar de deliberativul judeţean, deci nu avea cum să fie prost, şi, având în vedere că este vorba despre o investiţie sută la sută privată, conducerea spitalului nu are nici un rol în derularea contractului între investitor şi constructor.

Managerul Spitalului de Urgenţă a subliniat că finanţarea investiţiei este asigurată, dar contractul iniţial dintre firma de construcţii şi cea care face investiţia a expirat, lucrările urmând a fi reluate după încheierea unui nou contract cu acelaşi constructor sau cu altul. „Sper să nu fiţi piaza rea a acestui proiect. Un centru de radioterapie este o uzină, nu o staţie de benzină. E mai greu s-o organizezi”, a mai spus Vasile Rîmbu, aluzie străvezie la domeniul de activitate al consilierului Dan Ioan Cuşnir.

De la începerea construcţiei Centrului de Radioterapie, în toamna anului trecut, Cuşnir a cerut public în mai multe rânduri informaţii despre evoluţia lucrărilor, care au stagnat în primăvara acestui an, din cauza unor probleme de finanţare avute de investitor şi a tensiunilor apărute pe acest fond, cu firma de construcţii.

Firma SC RT Lotus Center Cluj-Napoca, care realizează investiţia pe terenul concesionat de spital/Consiliul Judeţean Suceava, a achiziţionat deja o parte din aparatură, iar construcţia ar fi trebuit să fie finalizată până în mai 2018. Următorul termen avansat de investitor a fost începutul acestei toamne.

Prima etapă a proiectului înseamnă construcţia imobilului şi dotarea cu echipamente de radioterapie, valoarea investiţiei în această fază fiind de aproximativ 6 milioane de euro. În a doua etapă ar urma să fie achiziţionate un alt echipament de radioterapie, un RMN şi un PET/CT, în valoare de 6-8 milioane de euro.

Construcţia, care are alocată o suprafaţă de 2.000 de mp, în curtea Spitalului Vechi, este proiectată a avea patru niveluri, din care două sub nivelul solului şi două la suprafaţă.

Menţionăm că în România, pentru pacienţii care au nevoie de radioterapie perioada de aşteptare este de aproximativ 3 luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Replici acide pe tema Centrului de Radioterapie, între managerul Spitalului de Urgenţă şi un consilier judeţean PSD.
 Vizualizări articol: 2458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Replici acide pe tema Centrului de Radioterapie, între managerul Spitalului de Urgenţă şi un consilier judeţean PSD4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei