Consilierii locali suceveni au aprobat, ieri, cu 16 voturi „pentru” şi unul „împotrivă”, finanţarea nerambursabilă a trei asociaţii sportive: 800.000 de lei pentru Asociaţia Club Sportiv Foresta - fotbal, 50.000 de lei pentru Asociaţia Judeţeană de Atletism - cros şi 25.000 de lei pentru Asociaţia Club Sportiv Phoenix – baschet. După 45 de minute de discuţii sterile între PSD şi PNL, pe tema oportunităţii finanţării activităţii fotbalistice din municipiu, 16 dintre cei 17 consilieri prezenţi au votat pentru aprobarea singurului punct pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de Consiliu Local.
Fostul fotbalist Florin Cristescu, consilier PSD, a anunţat de la începutul şedinţei că este împotriva alocării de bani pentru Foresta, argumentând că niciodată clubul nu a folosit eficient banii primiţi de la bugetul local, că nu face performanţă, că pe statul de plată se regăsesc persoane care nu au nici o legătură cu fotbalul - „mame şi logodnice” - şi că activitatea administrativă nu este tocmai curată.
În replică, primarul Ion Lungu i-a răspuns că „nu eşti omul cel mai potrivit să vorbeşti; faci parte din filmul ăsta”. ”Toate echipele, toţi care aţi condus clubul aţi terminat în faliment, inclusiv când ai condus tu. Nu eşti cel mai indicat să dai lecţii de morală”, a spus Lungu. Primarul a mai spus că municipalitatea nu se amestecă în transferurile de jucători şi în activitatea administrativă a clubului şi că finanţează doar acele activităţi permise de lege, precum transportul sau cazarea. El i-a sugerat fostului fotbalist ca, în cazul în care are informaţii despre activităţi ilegale la club, să sesizeze Parchetul şi DNA şi să nu încerce să exploateze politic fotbalul, „care este un fenomen social”. Lungu a mai declarat că Suceava are o problemă „cu orgoliile fostelor glorii” şi că „nimeni nu vrea să pună nici un leu, toţi vor să ia bani de la primărie”.
După 45 de minute de comentarii despre fotbal, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local, Vasile Mocanu, a anunţat că grupul PSD a luat decizia să voteze proiectul de hotărâre în integralitatea sa, punând capăt discuţiilor. Tabela electronică a înregistrat un singur vot „împotrivă” şi şedinţa s-a încheiat.