O absolventă a Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, originară din Pojorâta, deschide lista admişilor din acest an de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, tânăra având cea mai mare medie de la programul de studiu pentru care a optat.
Ancuţa Elena Flocea a fost prima admisă, cu media 9,70, la Facultatea de comandă şi stat major, specializarea Conducere logistică.
Pregătirea continuă şi responsabilă din cei patru ani de liceu au constituit premisa reuşitei elevei ce a purtat cu mândrie uniforma de elev militar. Ancuţa a promovat examenul de bacalaureat cu media 9,00, obţinând nota 9,50 la matematică. La examenul de admitere la instituţia de învăţământ militar superior a susţinut o probă de limba engleză, eliminatorie, unde a obţinut nota 9,60. A doua parte a examenului de admitere a constat într-o testare grilă la matematică şi economie, unde a obţinut nota 9,70. Astfel a reuşit să fie prima din cei 37 de candidaţi, pe cele 22 de locuri disponibile, la facultatea menţionată. De altfel, Universitatea Naţională de Apărare Bucureşti a fost unica opţiune luată în considerare de Ancuţa în ceea ce priveşte studiile superioare, fiind singura instituţie pentru care a dorit să susţină admiterea.
Pasionată de folclor
Ancuţa Elena Flocea a fost o elevă ambiţioasă şi consecventă, fiind admisă în colegiul militar câmpulungean, în anul 2014, cu media 9,90.
Potrivit reprezentanţilor colegiului, printre pasiunile ei se numără cititul şi dansul, iar din anul 2013 este membră în Ansamblul de dansuri populare „Străjerii Bucovinei” din Pojorâta.
„Spiritul artistic al elevei câmpulungene a fost pus în valoare în cadrul Atelierului de creaţie literar-artistică dinColegiul Naţional Militar <Ştefan cel Mare>, încă din clasa a X-a.Atelierele de creaţie constituie o componentă importantă a activităţilor extracurriculare, care completează şi susţin pregătirea intelectuală a elevilor. Această celebrare a talentului artistic a devenit o tradiţie şi acordă o şansă importantă de afirmare pentru tinerii liceeni care pot să-şi demonstreze talentul şi măiestria artistică. Activitatea se desfăşoară pe patru secţiuni: creaţii literare, artă dramatică, creaţie şi interpretare muzicală şi dans.Ancuţa s-a remarcat prin port şi dans popular specific Bucovinei", a transmis Georgiana Lupu, responsabil informare şi relaţii publice din cadrul colegiului.
Aceasta a mai menţionat că tot în cadrul aceleiaşi facultăţi a Universităţii „Carol I” a fost admis şi absolventul Ştefan Davidoaia.