Sâmbătă seara, vizitatorii Târgului meșterilor populari de la Muzeul Satului Bucovinean, ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie, au avut ocazia de a se distra pe ritmurile celor de la Trupa Corbu, un proiect muzical care îmbină mai multe genuri, rezultatul fiind foarte ritmat și interesant.
Pe scena amenajată în minunatul decor al naturii Parcului Șipote au urcat Sergiu Corbu Boldor (vioară, caval, voce) Alexandru Nichita (chitară electrică), Patricia Nicolae (tobe), Florin Chirilă (chitară bas) și Cristian Flavius Mocanu (sintetizator).
Aceștia au cântat timp de mai bine de o oră, interacţionând cu publicul, spunându-le povești din viaţa lor, care au legătură cu Suceava, de unde au amintiri plăcute, deși au mai fost doar o singură dată, anul trecut.
Sergiu Corbu Boldor, cel care a întemeiat trupa, a povestit cum anul trecut au rămas fără toboșar, cu doar câteva zile înainte de spectacolul pe care urmau să-l aibă la Suceava.
„În câteva zile Patricia Nicolae a învăţat un repertoriu întreg, iar cei care aţi fost aici anul trecut știţi că a ieșit demenţial”, a spus el, provocând-o pe tânăra percuţionistă, al cărei prim spectacol a avut loc pe scena de la Muzeul Satului Bucovinean, să facă o demonstraţie de măiestrie.
O altă amintire a lor, legată de Suceava, povestită celor prezenţi, este de la concertul de anul trecut, când, la plecare, li s-a stricat duba încărcată cu instrumente, de au trebuit să o împingă pe străzi, disperaţi să găsească un mecanic auto care să se ocupe de repararea ei într-o zi de duminică.
Surprinzător, cu ajutorul unor oameni de bine, problema s-a rezolvat, iar ei le-au mulţumit încă o dată pentru mâna de ajutor întinsă într-un moment în care erau disperaţi.
Amintirile plăcute și atmosfera relaxată și veselă de la concert i-au făcut pe cei de la Trupa Corbu să afirme că se simt „ca-n Rai”, motivul Raiului regăsindu-se de altfel și în două dintre melodiile lor cele mai frumoase - „Ziua de vară” și „Raiu’”.
Aceștia vor reveni curând la Suceava, în mai puţin de două săptămâni, fiind invitaţi să participe și la Festivalul de Artă Medievală.