În ultima zi a Târgului de meşteri populari „Lume, lume... hai la târg!” (3-5 august) organizat de Muzeul Bucovinei la Muzeul Satului Bucovinean, duminică, după ora 18:00, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara Shukar (numită şi „Speranţa”), din localitatea Zece Prăjini, au susţinut un concert de mai bine de o oră, electrizând publicul sucevean. Îndemnul organizatorilor „Lume, lume… hai la târg!” a însemnat şi o invitaţie la muzică, pentru că în fiecare seară a târgului au avut loc concerte. Într-o formă de zile mari, artistul Ovidiu Lipan Ţăndărică, împreună cu Costică Panţîru, liderul Fanfarei Shukar din Zece Prăjini, şi membrii fanfarei au oferit sucevenilor şi turiştilor aflaţi la Muzeul Satului Bucovinean piese muzicale din folclorul românesc şi internaţional, interpretate în stil propriu, unele readuse în actualitate, fără a le pierde însă esenţa, cu influenţe balcanice (stilul instrumentiştilor fiind asociat cu cel al lui Goran Bregovic), greceşti, evreieşti, sârbeşti etc.
Ţăndărică şi-a dorit ca publicul sucevean să simtă energia artiştilor de pe scenă, să interacţiune cu ei, să danseze şi să se bucure de concertul lor. „Este un fluid de emoţii”, a spus Ţăndărică, care se „revarsă” către spectatori. Din 2008, artistul a revenit în ţară şi s-a stabilit aici, după mulţi ani de pribegie, în care dorul de casă a fost cel care l-a chinuit cel mai mult.
„Margareta”, „Natalis”, „bătute”, sârbe, hore
Artiştii au cântat la instrumente de suflat şi percuţie, în ritmuri care, la un moment dat, i-a determinat pe o parte dintre spectatori să se prindă în horă, asta şi la îndemnul lui Ovidiu Lipan Ţăndărică. Hituri precum „Margareta”, „Natalis”, dar şi „bătute”, sârbe, hore, precum şi alte melodii tradiţionale de fanfară care au făcut înconjurul lumii au răsunat în Muzeul Satului Bucovinean, „un loc mirific”, după cum l-a numit Ţăndărică.
Pe parcursul celor peste 25 de ani de activitate, sub îndrumarea liderului Costică Panţîru, membrii Fanfarei Shukar din Zece Prăjini au străbătut toate continentele susţinând concerte în Europa, Asia sau America, fiind apreciaţi şi aplaudaţi pentru originalitate. Înainte de a urca pe scenă Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara Shukar din Zece Prăjini, mai mulţi artişti locali de muzică populară au întreţinut atmosfera în Muzeul Satului Bucovinean. În rol de prezentator, în prima parte a evenimentului cultural, dar şi de interpret, Gabriela Teişanu, consultant artistic - artă populară de la Centrul Cultural Bucovina, a interpretat două piese, fiind urmată pe scenă de interpreta Mirela Aanei. Au fost şi alţi artişti locali care au înveselit publicul cu piesele lor populare şi au fost răsplătiţi cu aplauze.