Judeţul Suceava va avea un reprezentant în Biroul Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) în persoana lui Adrian Barbaroş, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, actualul preşedinte al structurii de la nivel judeţean.
Sesiunea de vot a fost organizată în cadrul celei de-a XXVI-a ediţii a Adunării Generale Ordinare a Consiliului Naţional al Elevilor, din perioada 29 iulie - 2 august, de la Baia Mare, Capitala Tineretului din România.
La eveniment, Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Suceava a fost reprezentat de directorul departamentului de educaţie, cultură şi programe şcolare, Adelina Agavrilioaie, şi Adrian Barbaroş, preşedintele structurii, care şi-a susţinut candidatura pentru unul dintre posturile de vicepreşedinte.
Adrian Barbaroş este elev în clasa a XII-a, este preşedinte al CJE Suceava din luna ianuarie a acestui an, tânărul remarcându-se printr-o serie de activităţi extracurriculare, acţiuni de voluntariat, acţiuni de reprezentare a elevilor din judeţ şi de apărare a drepturilor şi statutului lor.
Reprezentaţii elevilor din toată ţara au ales componenţa noului Birou Executiv al Consiliului Naţional. Astfel, Petru Apostoaia (Neamţ) ocupă funcţia de preşedinte, Vlad Petrişor Sîncu (Hunedoara) este secretarul executiv al departamentului de organizare internă, Marian Ignat (Vrancea) este secretarul executiv al departamentului de educaţie şi comunicare-relaţii externe, iar reprezentaţii aflaţi în funcţia de vicepreşedinte sunt: Adrian Barbaroş (Suceava), Ştefan Manea (Mureş), Andra Maria Ion (Dolj), Tasnim Chazli (Constanţa) şi Florin Râşteiu (Alba).
Nu în ultimul rând, în cadrul adunării de la Baia Mare, fiind prezentat raportul de activitate al Biroului Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor din mandatul 2017-2018, s-au evidenţiat principalele demersuri iniţiate, precum obţinerea avizului favorabil din partea Camerei Deputaţilor a proiectului legislativ privind acordarea burselor elevilor din toate localităţile din România, organizarea a General Assembly OBESSU, Gala Elevului Reprezentant, dar şi campania pentru modificarea planurilor-cadru, în urma căreia s-au strâns peste 135.000 de semnături. Şi de această dată, întrunirea elevilor reprezentanţi a constituit un prilej de conturare a obiectivelor strategice necesare dezvoltării de perspective viabile în sfera educaţională, ce alcătuiesc strategia pentru anul viitor, anunţă CNE prin intermediul unui comunicat de presă.
De asemenea, printre principalele puncte ale ordinii de zi din cadrul Adunării s-au mai numărat: Legea Educaţiei Naţionale, raportul anual privind respectarea Statutului Elevului, metodologia de alegeri în cadrul structurii, consolidarea direcţiilor de acţiune menite să reconfigureze climatul educaţional actual.