Oferta educaţională a Universităţii din Suceava a atras, la sesiunea de admitere din vară, aproape 3.000 de candidaţi. Mai mult de jumătate dintre aceştia au dobândit statutul de student la unul dintre programele de licenţă ale instituţiei din cadrul celor 10 facultăţi. Cât priveşte mediile de admitere, parte dintre viitorii boboci au fost admişi pe locurile fără taxă cu medii mari, chiar şi de 10, în vreme ce în cazul altor specializări (tot de la licenţă, zi) înscrişii au prins un loc cu taxă şi cu medii care nu trec cu mult de 5. Evident, medii de admitere mai mari au fost la programele pentru care numărul candidaţilor a fost mai ridicat.
De exemplu, la Drept, unde adresabilitatea a fost mare, iar locurile bugetate puţine, mediile de admitere la fără taxă au fost între 8,93 şi 9,84. Pentru un loc cu taxă a fost suficient şi un 5,75, media ultimului candidat admis. Medii de admitere de 10 găsim la specializarea Silvicultură, unde doi viitori studenţi figurează cu medii maxime, în timp ce media ultimului admis pe un loc subvenţionat de la bugetul de stat este 6,25.
În cazul specializărilor care nu au stârnit interes în rândul absolvenţilor de liceu, acestea au adunat candidaţi mai puţini decât numărul locurilor bugetate, care au fost admişi automat pe un loc subvenţionat. La Mecatronică, unde nu a existat concurenţă pentru locurile fără taxă, media 5,25 a fost suficientă pentru admiterea pe un loc bugetat.
Medii de la licenţă, zi
La Facultatea de Drept şi Administraţie Publică, specializarea Administraţie Publică, mediile de admitere pentru un loc bugetat se încadrează între 7,85 şi 9,55 (18 candidaţi). În total au fost înmatriculaţi 57 de candidaţi, media ultimului dintre ei fiind 5,74.
La Poliţie locală, 14 candidaţi au fost admişi pe locurile fără taxă, cu medii destul de mari, între 8,61 şi 9,53. 50 de dosare au fost validate în final, iar pentru un loc cu taxă media ultimului admis a coborât până la 6,38.
La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cei mai mulţi candidaţi, 45, s-au înmatriculat la Kinetoterapie şi motricitate specială. La buget s-a intrat cu medii din intervalul 6,44-8,94, iar la cu taxă media celui mai slab admis a fost 5,61.
La specializările Facultăţii de Industrie Alimentară nu a fost concurenţă, iar toţi candidaţii înmatriculaţi au intrat pe locuri bugetate, mediile de admitere fiind de la 6,48 la 9,92.
La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Calculatoare a prins cel mai bine în rândul absolvenţilor de liceu. 103 candidaţi au fost înmatriculaţi pe locurile scoase la concurs de USV, la buget mediile situându-se între 7,90 şi 9,57. La taxă, media celui mai slab candidat a fost 6.
La Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management se înregistrează recordul negativ din punct de vedere al mediilor de admitere, media ultimului candidat admis la Mecatronică, la buget, trecând cu puţin de 5.
Asistenţă socială şi Geografia turismului sunt specializările Facultăţii de Istorie şi Geografie care au atras cei mai mulţi viitori studenţi, la prima dintre ele ocupându-se toate locurile bugetate. Cei 20 de viitori studenţi bugetaţi de la Geografia turismului au medii între 6,47 şi 9,12, iar cei de la Asistenţă socială între 6,3 şi 9,45.
Limba engleză – Limba şi literatura germană / Limba şi literatura română a fost specializarea cea mai căutată de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, mediile de admitere de la buget situându-se între 7,28 şi 9,57.
Adresabilitate ridicată s-a înregistrat şi la specializarea Contabilitate, de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, unde s-au înmatriculat peste 60 de candidaţi, locurile bugetate fiind ocupate încă din prima sesiune de admitere, cu medii mari, între 8,82 şi 9,65.
Medii mari de admitere, pentru un loc bugetat, între 8,46 şi 9,57, au fost şi la Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei. Dintre admişii cu taxă, ultimul are media de 7,26.