Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) demarează, în perioada 2017 – 2020, un proiect dedicat studenților din anul I ai facultății, prin care aceștia beneficiază de consiliere profesională și tutoriat, workshopuri, vizite și deplasări la mari companii naționale din domeniile IT, energie, mediu.
”Proiectul intitulat <Motivație Academică în Științe Inginerești> cuprinde un set complex de activități de tutoriat studențesc, organizarea de cercuri și activități nonformale de motivare și orientare în carieră", a menționat directorul de proiect, prof. dr. ing. Laurențiu Dan Milici.
În primele șase luni de implementare a proiectului, 120 de studenți din anul I ai Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, din grupuri dezavantajate sau aflați în situații de risc, au beneficiat de activitățile organizate de 12 cadre didactice și 10 studenți voluntari din anii terminali. Cele mai apreciate activități au fost cele de consiliere profesională și tutoriat, workshop-urile care au pus în evidență dezvoltarea tehnologiilor moderne și impactul lor asupra societății, vizitele de studiu la muzee, contactul direct cu mari companii și deplasări organizate pe platforme de producere a energiei electrice din surse regenerabile.
„Pornind de la faptul că planul de învățământ pentru domeniile de studii inginerești conțin în primul an preponderent discipline fundamentale (matematică, fizică, programare etc.), descurajante pentru unii studenți, proiectul derulat la nivelul facultății noastre reușește să facă o incursiune în domeniul de pregătire al studenților prin prezentări, workshop-uri, întâlniri cu absolvenți ai facultății, introducere în antreprenoriat, orientare în carieră și consiliere profesională, dezvoltarea gândirii creative prin activități de inovare și inventică, tutoriat, îndrumare și sprijin”, a mai declarat directorul de proiect, prof. dr. ing. Laurențiu Dan Milici.