vineri, 27 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 167 (6877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9769 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6557 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amendament surpriză

Parcarea Primăriei Suceava devine cu plată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai aglomerate parcări din municipiul Suceava, cea care deserveşte sediul primăriei, devine cu plată. Mai mult, inclusiv locurile de parcare amenajate pe strada Alexandru cel Bun, în spatele Primăriei Suceava, vor fi tot cu plată, conform unui amendament surpriză venit din partea consilierilor ALDE şi votat de jumătate dintre consilierii prezenţi la şedinţa de joi.

La discuţiile pe marginea unui proiect de modificare a anexelor Regulamentului privind funcţionarea sistemului de autotaxare în parcările cu plată din municipiul Suceava, consilierul local Marius Cernescu a venit cu o serie de propuneri de noi parcări cu plată, printre care şi parcarea Primăriei Suceava, inclusiv cu locurile de parcare aferente clădirii, pe strada Alexandru cel Bun.

Viceprimarul Lucian Harşovschi i-a spus că se lucrează la un regulament de utilizare a parcărilor publice, inclusiv cea a primăriei, rugându-l să mai aibă răbdare, dar cum consilierul şi-a menţinut amendamentul, a trebuit supus la vot.

Ideea a fost susţinută şi de liderul grupului ALDE, Ovidiu Milici, care a spus că nu este corect ca parcarea primăriei să fie plină cu maşinile salariaţilor, iar cei care vin să plătească taxe şi impozite să nu aibă unde parca.

„Pai ar însemna să mai plătească şi o taxă de parcare când vin să plătească taxe şi impozite”, a replicat Harşovschi, în vreme ce unii consilierii locali au considerat că şi cei care vin să plătească taxe-impozite sunt dispuşi să dea 1-2 lei, doar să aibă unde parca rapid.

Atât amendamentul, cât şi proiectul au trecut cu 12 voturi „pentru”, încât de luna viitoare măsura va fi pusă în aplicare, după ce vor fi montate aparatele de taxat.

Inclusiv funcţionarii din primărie vor trebui să plătească 2 lei pe oră dacă ocupă locurile de parcare de lângă instituţie şi de pe Alexandru cel Bun, doar maşinile de serviciu ale municipalităţii fiind scutite de la plată, la fel cum s-a procedat şi în cazul altor instituţii publice în preajma cărora parcările au devenit cu plată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcarea Primăriei Suceava devine cu plată.
 Vizualizări articol: 2715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parcarea Primăriei Suceava devine cu plată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei