Problema salubrizării menajere a municipiului Suceava continuă să fie tergiversată din cauza contestaţiilor.
Miercuri ar fi trebuit să fie semnat contractul cu câştigătorul noii licitaţii organizate pentru desemnarea unui operator pentru cel puţin 12 ani – asocierea de firme Diasil – Ritmic. Câştigătorul licitaţiei de salubrizare menajeră a Sucevei se obligă prin contract să amenajeze 100 de platforme semiîngropate, 100 de platforme îngropate, 30 de puncte supraterane de colectare selectivă cu patru containere pentru deşeuri reciclabile şi să doteze fiecare casă cu pubele de gunoi, pentru colectare selectivă.
De asemenea, în obligaţiile sale vor fi şi montarea a 1.000 de coşuri stradale şi amenajarea a două locuri de joacă pentru copii, cu suprafaţă elastică, anual.
Marţi a fost ultima zi în care puteau fi depuse contestaţii.
„Din nefericire avem o contestaţie, depusă la CNSC de firma Florconstruct, din municipiul Suceava. Este dreptul lor legal, dar este un joc de-a şoarecele şi pisica, doar pentru a-şi prelungi activitatea”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi, referindu-se la faptul că această societate se ocupă în prezent de ridicarea gunoiului menajer în jumătate de oraş, conform contractului temporar atribuit în urmă cu mai bine de doi ani asocierii Diasil – Florconstruct.
Chiar dacă legea spune că răspunsul CNSC la contestaţie ar trebui dat în maximum 30 de zile, în practică, de obicei durează mai mult.
„Va mai dura ceva, mai ales că vine vacanţa judecătorească de o lună, în august, dar chiar şi aşa sunt optimist şi le spun sucevenilor că în toamnă vom semna contractul pentru salubrizarea menajeră şi vom putea avea un oraş mai curat, mai îngrijit. Sunt nemulţumit de cum se desfăşoară acum salubrizarea menajeră”, a concluzionat viceprimarul Lucian Harşovschi.
Oferta firmei Florconstruct a fost declarată neeligibilă de comisia de licitaţie, din cauza modului defectuos de completare a actelor.
Miza licitaţiei este un contract de 18 milioane de euro, valabil timp de 12 ani, cu posibilitate de prelungire.