Cea de-a XIV-a ediţie a Taberei Internaţionale a Meşterilor Populari, desfăşurată în Poiana Dacilor, la Casa Ignătescu de la Păltinoasa, s-a concretizat atât prin înlocuirea parțială a podețului de acces, crearea a numeroase măști de lemn, păpuși din pănuși de porumb, tablouri din piele, elemente de tapiserie, o tricicletă din lemn, cât și printr-un bust sculptat al domnitorului Unirii Principatelor, Alexandru Ioan Cuza.
Evenimentul organizat de sculptorul Toader Ignătescu, prin Asociaţia Eudemos, al cărei membru fondator este, s-a remarcat atât prin participarea foarte numeroasă, cât şi prin diversitate.
Cel mai numeros grup a fost cel al meşterilor populari din Republica Moldova – Vitalie și Galina Grumeza, Ștefan și Anișoara Ciumașu, Natalia Cangea, Parascovia Mistreanu, Grigore Posternac, Iurie Dascăl, cărora li s-a adăugat și pictorul Liviu Hîncu, care nu a reuşit să ajungă la tabăra de pictură de la finele lunii iunie.
Acestora li s-au adăugat Ema Pavăl, Liviu Sahlean, Virgil Moldovan, Adrian Iftimie, Stan Dănuță, dar și un grup de copii – învățăcei: sucevenii Carla și Daria Olaru, Ana Maria Apetrea, dar și constănțenii Carmen și Dănuț Tincescu.
Pentru ca această ediție să fie sub semnul Centenarului, Ștefan Ciumașu a decis să facă un bust al domnitorului de numele căruia este strâns legată Unirea Moldovei și Țării Românești, Alexandru Ioan Cuza.
Acesta se alătură celorlalți mari conducători din istoria românilor, Ștefan cel Mare, Constantin Brâncoveanu și Decebal, care pot fi admiraţi în Poiana Dacilor.
Vitali Grumeza s-a remarcat prin mobilierul de terasă creat și o interesantă tricicletă de grădină, Iurie Dascălu a lucrat, printr-o interesantă tehnică, tablouri din piele, Galina Grumeza și-a dovedit măiestria la gherghef, Grigore Posternac a creat numeroase măști și încălțăminte pentru copii, iar Natalia Cangea și Parascovia Mistreanu au realizat foarte multe elemente decorative prin împletirea fibrei vegetale.
Suceveanul Liviu Săhlean a lucrat frumoase elemente vestimentare din piele, Virgil Moldovan a realizat basoreliefuri în lemn, iar Adrian Iftimie și Stan Dănuță i-au încântat pe cei prezenți prin crearea de măști tradiționale și opinci.
Tabăra de creație s-a bucurat și de vizita unui numeros grup de copii, veniți cu autocarul, din Iași, cărora meșterul Toader Ignătescu le-a făcut o inițiere în tainele prelucrării lemnului.